Kristiansen vil spille både høyre- og venstrehendt i samme turnering på europatouren

VIL BLI HISTORISK: Anders Kristiansen er tilbake som fulltids profesjonell, og har som mål å bli den første som spiller bådre fra høyre og venstre i samme europaturnering. Her fra comebacket i NM 2016. Foto: Jan E. Espelid

Tidenes høyest rangerte norske amatør har satt seg et uvanlig mål: Han vil bli den første som noen gang spiller både høyre- og venstrehendt i samme europaturnering.

Det avslører 27 år gamle Anders Kristiansen på internett i en fundraiser-kampanje, der målet er å samle inn 500.000 kroner for å dekke utgiftene til en full turneringsplan for de neste to sesongene.

Borregaard-spilleren var i 2008 rangert som nummer fire på den offisielle verdensrankingen for amatører, en rangering ingen annen norsk herrespiller har vært i nærheten av.

Samme år som fjerdeplassen på The World Amateur Golf Ranking kom Kristiansen seg også til til finalesteget i European Tour Qualifying School.

Kristiansen kjempet seg tilbake fra skader

Etter to sesonger som profesjonell fikk 27-åringen en alvorlig ryggskade, som satte han tilbake i to sesonger. Da han kunne starte trening igjen, tillot ryggsmertene ham bare å svinge fra venstre.

På nettsiden forteller forteller Kristiansen også mer om hvordan han har klart å kjempe seg tilbake:

— Med mine kunnskaper og dedikert arbeidsmoral klarte jeg å spille under par (fra venstre) over 18 hull etter ti måneder. Etter to år spilte jeg min første turnering fra venstre noen gang i Long Beach Open i 2016, med score på 77-72.

Spiller gjerne turnering fra både høyre og venstre

Overfor Golferen.no presiserer 27-åringen at målet er å bli best mulig som høyrespiller.

— Men kanskje en gang i fremtiden, dersom muligheten skulle by seg, så vil det være utrolig morsomt å kunne spille en turnering for eksempel med to runder fra høyre og to runder fra venstre. 

På nettsiden avslører Anders Kristiansen mer om hva som har drevet ham gjennom årene som skadet.

— Det er viktig for meg å bevise at med en positiv holdning, tålmodighet, lidenskap, engasjement og arbeidsmoral, er alt mulig i livet.

Fra og med august i år spiller Kristiansen høyrehendt i alle turneringer, men fortsetter å trene på å svinge fra venstre for å oppfylle målene sine.

Målet i år er å komme seg gjennom kvalifiseringen  til europatouren og asiatouren. Og Kristiansen understreker at han er forberedt på å takle presset som ligger i å prestere på høyeste nivå.

Kristiansen var for første gang etter skaden tilbake på topp nasjonalt nivå i NM 2016. Da spilte han fra venstre i kvaliken og fra høyre i turneringen, som startet bare tre dager senere.

Da Golferen kunne fortelle om den prestasjonen, fikk den stor oppmerksomhet også i utenlandsk golfpresse.

Skulle Anders Kristiansen lykkes med sitt mål om å bli den første som spiller både fra venstre og fra høyre i samme europaturnering, blir oppmerksomheten garantert ikke noe mindre …

Vil du hjelpe Anders Kristiansen å nå målet? Du kan gi ditt bidrag ved å følge linken til hans fundraiser-side.

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.