Foto: Ward/NGF

Helt fram til helgen trodde en endelig skadefri Espen Kofstad at reglene forhindret ham å spille turnering igjen før i 2015. Men lørdag ringte manager Chubby Chandler med årets gladmelding, forteller Kofstad til Golferen.no.
kofstads-gledelige-telefon

SER EUROPATOUREN? Espen Kofstad får overraskende og kjærkommen konkurransetrening med plass i Q-Schools andresteg i Spania 7. til 10. november.

Da Espen Kofstad 22. mai fortalte Golferen.no at ryggskaden var så alvorlig at han måtte kaste inn håndkleet, var han 100 prosent sikker på at reglene for medical excemption hindret mer turneringsspill i 2014.

Spillere som blir skadet og får sykmelding, beholder tourkategorien de hadde da skaden oppstod også neste sesong.

Les også: Kofstad ute for resten av sesongen

— Jeg fikk høre at touren ville si nei til at jeg kunne delta i Q-School fordi de frykter misbruk av medical excemption-prinsippet, sier Kofstad til Golferen.no.

En spiller som har mistet europatoukortet kan nemlig i teorien sykemelde seg, for så å ligge hjemme og trene knallhardt og ikke bry seg om challengetour-spill.

For deretter komme til Q-School som direkte kvalifisert til andresteget, som betyr at han har challenge-kategorien i lomma. Og satse alt på at han klarer å få europatour-kortet tilbake.

Manageren ordnet opp

Kofstads manager, velkjente Chubby Chandler, tok imidlertid en lang og grundig prat med European Tour i forrige uke.

Chandler klarte å overbevise tour-sjefene om at Kofstads sykemelding gjorde at han likevel kunne få prøve seg på Q-School, der andresteget starter 7. november.

— Jeg fikk vite det i forgårs. Og har dobbeltsjekket at jeg har ingenting å tape på det, forsikrer Kofstad.

Han har fått trent godt, og vært helt smertefri i to måneder. Men mangler konkurransetrening.

— Ja, det aller viktigste er å få spille turnering igjen. Men spiller jeg bra, så kan det gå hele veien. Jeg er god nok til det, forsikrer 27-åringen fra Losby.

Påmeldingen til kvaliken er i skrivende stund på vei fra manager Chandlers pult til eurapatourens hovedkontor på Wentworth.

— Jeg håper å få vite hvor jeg skal spille i ettermiddag, eller i morgen, fortsetter Kofstad. Som tidlig mandag kveld fikk informasjon omg at han skal spille sin kvalikturnering på Campo de Golf El Saler i Valencia.

Da reiser han direkte til området, og finner et sted å trene i nærheten av konkurransebanen.

— Ja, jeg har ikke lyst til å komme til turneringsbanen for tidlig. Det tror jeg ikke blir bra, så det gidder jeg ikke, avslutter Kofstad.

Samtlige fire turneringer i andresteget spilles på Spanias østkyst 7. til 10. november. De aktuelle banene er, fra nord til sør:
Lumine Golf & Beach Club i Tarragona
Panoramica Golf & Sport Resort i Castellón
Campo de Golf El Saler i Valencia
Las Colinas Golf & Country Club i Alicante

Finalekvaliken spilles på PGA Catalunya Resort i Girona nord for Barcelona 15. til 20. november.

Se også: Terminliste Europaoturens Q-School

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.