Det ble med drømmen om PGA-tour for Espen Kofstad denne gangen. «Jeg drar neppe tilbake og fullfører,» sier han til Golferen.no om de fire hullene han har igjen av mandagskvaliken til Phoenix Open.
kofstad-tatt-av-m-oslash-rket--fullf-oslash-rer-ikke

TILBAKE TIL NORGE: I stedet for plass i Waste Management Phoenix Open setter Espen Kofstad kursen for Norge og hardtrening før sine neste turneringer i Afrika.

— Jeg spilte ganske bra, men på par var ikke bra nok, sier Espen Kofstad fra Arizona, der mandagskvaliken til Phoenix Open ble spilt på McCormick Ranch-banen.

Spillet ble avbrutt på grunn av mørke mandag kveld, og når det gjenopptas klokken 16 norsk tid tirsdag, blir det uten Kofstad.

— Jeg har fire hull igjen, og å klare å komme til 6 under blir litt heavy, mener 26-åringen.

Sunshine Tour neste?

Kofstad reiser nå hjem fra Arizona for en intensiv treningsperiode, og så reiser han utenlands igjen når han føler for det.

Han er påmeldt til europaturneringen Jo’burg Open 6. — 9. februar, men der er han i skrivende stund nummer 17 på reservelisten.

— Jeg kommer nok ikke med der, ikke Africa Open (uken etter) heller … tror Tshwane Open blir neste mulighet (på europatouren), sier Kofstad.

Tswhane Open spilles i Pretoria 27. februar til 2. mars, og passer bra inn med challengetourens sesongstart i Kenya uken etter.

Uken før spilles Dimension Data Pro-Am på den sørafrikanske Sunshine Tour.

Det er en stor Sunshine-turnering med 2,4 millioner kroner i potten, og som spilles på berømte The Links på Fancourt.

— Jeg skal kanskje spille der, men er ikke helt sikker, avslutter Espen Kofstad før han tar kvelden sent mandag amerikansk tid.

Se også: Leaderboard Waste Management Phoenix Open Monday Qualifier


Før mandagskvaliken:
Kofstad med 66 i USA-kvalik

Med en 66-runde kom Espen Kofstad seg velberget gjennom første del av nåløyet for plass i neste ukes PGA-turnering Waste Management Phoenix Open på TPC Scottsdale i Arizona.

— Jeg gikk på 66 for å komme gjennom til mandagskvalet, forteller Espen Kofstad til Golferen.no om forkvaliken til Phoenix Open kommende uke.

Han forteller at formen er god. Torsdagens kvalikrunde inneholdt blant annet tre avsluttende birdier på rad.

— Jeg har trent fint, og det føles bra, sier han om Phonix-oppholdet etter Team Norways Florida-samling like over nyttår.

I Phoenix har han bodd og trent med Mathias Lynne Schølberg, som spiller collegegolf for Arizona State University.

Oslo-spilleren deltok også i turneringen, og hadde en flott runde på 69. Det var dessverre to slag for mye etter blant annet en dyr dobbelbogey på hull 16, som kostet ham avansement.

Mandag skal Kofstad spille den endelige kvaliken. De tre beste får plass i Waste Management Phoenix Open, der Phil Mickelson er tittelforsvarer. Turneringen har en premiepott på 38 millioner kroner, og begynner torsdag 30.

Se også: Kofstad forsøker seg på PGA Tour

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.