Kofstad håper å bli klar til andresteget om én måned

SNART TILBAKE! I går spilte Espen Kofstad treningsrunde på Evje i Rygge. Om én måned stiller han på startstreken igjen, elleve måneder etter at han spilte Jo'burg Open på europatouren. Foto: Jan E. Espelid

Om én måned, 2. november, håper Espen Kofstad å stå på startstreken i igjen. Da starter andresteget til europatourens Q-School, elleve måneder etter at han forrige gang spilte turnering.

8. desember 2017 haltet Espen Kofstad ut av europaturneringen Jo’burg Open i Sør-Afrika. Ti måneder senere ser han lyset i tunnelen, og etter to positive 18-hulls treningsrunder håper han nå å bli klar til europatourens Q-School sitt andresteg i Spania.

Det betyr i så fall forhåpentligvis et endelig farvel med skademarerittet, som har plaget 31-åringen med varierende styrke siden 2012-sesongen. Det har vært problemer med ryggen, med håndleddene og med en hofte.

Mandag gjennomførte europatour-spilleren en treningsrunde på Moss & Rygge GKs Evje Golfpark, og føler at ting er på stell igjen, forteller han til Golferen:

— Ryggen min er helt sunn nå. Men jeg har slitt med at deler av hoften har vært «koblet av». Den har rett og slett ikke virket, og det er derfor jeg har fått så vondt når jeg har forsøkt å spille golf. Men nå er smertene borte!

Fått med deg denne fra februar 2017? Espen Kofstad skadet igjen

Klar til andresteget

Kofstads medisinske status gir ham en ranking som gjør at han slipper å måtte gå gjennom alle kvalik-stegene for å komme tilbake på europatouren i 2019-sesongen.

Han er derfor klar til andresteget, som spilles på fire forskjellige baner i Spania 2. til 5. november. Nordmannen får ikke velge hvilken av de fire banene han skal delta på: Desert Springs Golf Club i Almeria, Los Colinas Golf & Country Club i Alicante, Panoramica Golf & Sport Resort i Castellon eller Alenda Golf i Alicante.

Selv håper han det blir den første banen, «ørkenbanen» Desert Springs. Ikke fordi han liker denne banen bedre enn de andre. Men fordi så mange av hans kollegaer ikke liker banen, noe Kofstad mener kan være til hans fordel. Og utdyper:

—  Det er en bane som straffer hardt og som mange opplever som urettferdig, og blir sure over dersom det går ut over dem. Selv er jeg helt rolig på slike ting, og tror den banen vil være bedre for mine sjanser til å gå videre.

Og hvordan føles det nå, én måned før alvoret setter inn igjen?

— Det føles bra! Jeg kjenner virkelig at jeg har fått mer trøkk i kula!

Se også: European Tour Qualifying Schedule

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: AT&T Pebble Beach Pro-Am Med Viktor Hovland (2. - 5.februar )


  DP World Tour :Hero Ras Al Khaimah Championship med Kristian Krogh Johannessen (d (2. - 5.februar )

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy

  Korn Ferry Tour: The Panama Championship med ristoffer Ventura ((2. - 5.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya Ladies Open med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (2. - 5. februar)

 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.