Skjermump Twitter

Kofstad avsluttet med sin andre to under par 69-runde på rad. Kampen om OL-gullet ble en utrolig batalje.

Gullkampen ble først avgjort på siste green da Stenson slo et for dårlig innspill mens Justin Rose satte tredjeslaget til en meter fra pinnen.

Stensons førsteputt måtte i, men ble så mye for lang at det fortsatt var hans tur. Da svensken også bommet på returen hadde Rose to putter for det første OL-gullet i golf på 112 år.

Matt Kuchar fra USA tok bronse med fire slags margin på -13, ett slag etter Stenson.

Se også: Resultater fra Rio

Henrik Stenson Rio 2016
Skjermdump Twitter

Runde 3: Bedre for Kofstad

Norges eneste OL-golfer på herresiden hadde en runde på to under par, 69, lørdag. Den førte ham ti plasseringer oppover resultatlisten.

Kofstad hadde fire birdier, to bogeyer og resten par. Justin Rose har overtatt ledelsen på -12, ett slag foran Henrik Stenson og tre foran australske Marcus Fraser.

Den andre svenske deltakeren, David Lingmerth, er på delt fjerdeplass med -6, En plassering han deler med USAs Bubba Watson. Finske Mikko Ilonen følger på -5.

 


Runde 2: Begredelig  fem over par 76-runde

Med fem over par 76-runden er nok den olympiske turneringen kjørt for Espen Kofstad sin del. Men fredag var det ikke lenger vinden som ble avgjørende.

Nedturen fredag inneholdt fem bogeyer, én dobbelbogey og to sene birdier. Som ga et fall på 20 plasseringer på resultatlisen til delt 54.-plass med +6, som er fjerde dårligste score blant de 60 OL-deltakerne i Rio.

I TV-sendingen fra Rio ble det spekulert i om Espen Kofstad har større problem med ryggen og hånden enn han tidligere har gitt uttrykk for. Dersom det skulle stemme, håper vi for Kofstads del at han ikke overbelaster kroppen unødig nå når OL-turneringen likevel synes kjørt.

Marcus Fraser fra Australia leder på -10, ett slag foran belgiske Thomas Pieters og to slag foran Skandinavias håp, Henrik Stenson. Beste danske er Torbjørn Olesen på delt tiendeplass med -4.

 


Runde 1:  Åpnet høyt, snublet på slutten

For en åpning på den olympiske turneringen for Espen Kofstad! Etter ti hull var han fire under for dagen på delt andreplass. Etter fullført runde er han +1 på delt 34.-plass.

Espen Kofstad viste at han mente alvor da han slo ut i en av de første gruppene på den olympiske golfbanen i Rio.

En kort birdieputt på utsiden av koppen på åpningshullet ble raskt glemt da birdiene ramlet i på hullene 3, 4 ,9 og 10. Da  var Kofstad delt andremann, ett slag bak Marcus Fraser fra Australia.

Hullene 13, 14, 15 og 18 ødela hele OL-gleden på 29-åringens bursdag med først en dobbelbogey som ble etterfulgt av to bogeyer på rappen. Før en bogey på det siste hullet ble spikeren i åpningsrundens kiste.

Espen Kofstad Rio 2016

— Golf kan være et så mye tilfeldighetens spill. Det var litt av hvert i dag, jeg skal fortsette å sikte på pinnene, oppsummer Kofstad førsterunden på sin Twitter-konto.

Overfor media legger han ikke skjul på at vind har blitt et problem for han etter ryggskaden han har slitt med de siste sesongene.

— Jeg har lagt om golfsvingen min for å spare ryggen. Det gjør at ballene spinner mye mer i motvinden. Det er en ting jeg jobber med å forbedre gjennom hele denne sesongen. Alle mine dårlige runder i år har vært i vind. Så man kan si at jeg er for tidlig i den prosessen når det er forhold som i dag, sier Kofstad til NTB.

I følge værmeldingen for Rio skal det blåse noe mindre fredag. Da starter Kofstad klokken 15.14 norsk tid, to timer senere enn under torsdagens åpningsrunde.

Kofstad får tre runder til

Den olympiske golfturneringen er over 72 hull uten cut, alle de 60 deltakerne får spille alle fire rundene. Med én over par etter første runde er løpet slett ikke kjørt for oslospilleren, selv om ledende Fraser er hele ni slag foran.

Til medalje har Kofstad nå fire slag, til topp-10 tre slag. Og med 54 hull igjen kan alt skje på den vindutsatte olympiske golfbanen.

Se også: Resultater fra første runde i Rio