Kle deg som en ekte golfer

Sommeren er over for denne gang, og det betyr også at de fleste av oss pakker bort golfutstyret til neste vår.

Det er allikevel mulig å spille på mange baner i Sør-Norge ut november, og du kan selvsagt også ta en tur til utlandet, hvor det særlig i Sør-Europa finnes mange golfbaner som er åpne hele året.

I den forbindelse kan det allikevel være viktig å ha det beste utstyret på plass, og i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvilke motevalg du bør ta før du begynner å spille. Golfklær har også den fordelen at mange av dem kan brukes i hverdagslivet, noe som gjør dem perfekte å ha med på ferie hvis du er blant dem som foretrekker å reise lett.

Profesjonelle golfspillere er alltid ulastelig antrukket, og her kan du hente noen klestips fra de beste golferne og samtidig som du kan sjekke noen odds tips og lese siste nytt om de kommende turneringene: https://extra.bet365.com/news/nn/Golf. De beste golfspillerne er godt oppe i årene, og golfmoten er derfor noe som passer alle aldersgrupper, men hvilke plagg bør du velge?

Skaff deg klær som puster

Ingenting er verre enn å gå rundt på golfbanen i klær man fort blir svett i, og få ting er mer usjarmerende enn store svettemerker under armene. Du kan blant annet skaffe deg en hvit pologenser, og vi anbefaler denne fargen siden golf ofte spilles i høye temperaturer. Husk også å ta hensyn til din egen kroppsform.

Det er viktig å velge klær som sitter riktig. Å ha på seg for trange klær ser ikke særlig bra ut, og her kan du lese mer om hvordan dette verken er sunt for kropp eller sjel: https://www.kk.no/livstil/. I tillegg må du huske på at du faktisk skal bevege deg rundt på banen og bøye deg mye opp og ned, noe som fort kan bli ubehagelig hvis du ikke er løs nok i tøyet.

Det kan bli kaldt på banen

Hvis du spiller golf i Norge kan det om sommeren fort bli kaldt ute på banen. Derfor kan det være lurt å skaffe seg en genser som du kan ta på over poloskjorten din. En golfgenser fungerer også utmerket under en jakke om våren eller høsten, men pass på at kragen sitter ordentlig på plass.

Buksene bør heller ikke være for lange og de skal akkurat rekke ned til skoene. På varme dager kan det være lurt å spille i shorts, men du bør passe på at disse når knehøyde, noe som betyr at de ikke skal være for lange eller korte. Flere gode råd til korrekt shortsbruk kan du også lese om i denne artikkelen: https://www.dagsavisen.no/helg-nye-inntrykk/

Ting du ikke bør gjøre

Husk at du ikke spiller fotball eller rugby, og derfor er det viktig at skjorten ikke henger og slenger over shortsen. Dette ser veldig rotete ut, samtidig som du framstår useriøs og som at du ikke har peiling på hva du driver med. Vi anbefaler også at du bruker et belte, siden dette får deg til å se mer proff ut, samtidig som det holder buksene godt på plass mens du spiller deg gjennom de 18 hullene på banen.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: WM Phoenix Open Med Viktor Hovland (9. - 12.februar )

  DP World Tour :Singapore Classic med Kristian Krogh Johannessen (9. - 12.februar )

  Challenge Tour: Dimension Data Pro-Am  med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen (9. - 12.februar )

  Korn Ferry Tour: Astara Golf Championship presented by Mastercard med ristoffer Ventura (9. - 12.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya LDIES OPW

 • Ladies European Tour: Lalla Meryem Cup med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (9. - 11. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.