Klarer Tiger Woods å komme seg til topps én gang til?

Tiger Woods er kanskje verdens aller mest kjente golfer, og 44-åringen har en svært lang og suksessrik karriere bak seg. Han er ikke bare verdens best betalte idrettsstjerne, men mange regner han også som den beste golfspilleren gjennom tidene.

Samtidig har 2020-sesongen ikke akkurat vært glimrende for Woods, og det er usikkert om han kommer å være med å kjempe i toppen av de store turneringene i 2021. På bettingsider som Nordicbet odds er det Dustin Johnson, Jon Rahm, Bryson DeChambeau og Rory McIlroy som er spådde som toppnavn i US Masters, US Open og flere. Har Tiger Woods fortsatt noe å komme med?

Tiger Woods har en svært lang og turbulent karriere bak seg

Det var helt tilbake i 1997 som Tiger Woods toppet verdensrankingen for første gang, og da også som den yngste spilleren noensinne. Det er greit å huske på at det er utrolige 23 år siden. Oppmerksomheten fra media rundt private forhold i 2009 var en en stor belastning, kombinert med skader. Helt fram til 2018 var spillet til Woods preget av flere skader, operasjoner og nedturer, og i desember 2017 var han falt ned til en begredelig 1199. plass på verdensrankingen.

Med dette som bakteppe er det imponerende å se det Woods klarte i comebacket i 2018, i løpet av et års tid klatret han opp til en 13. plass på verdensrankingen, og i 2019 vant han US Masters. Da var det elleve år siden han hadde vunnet en Major-turnering sist, og hele 14 år siden han hadde vunnet US Masters.

Utvikling i 2020 – og veien videre

I 2020 var det Dustin Johnson som vant US Masters, og mottok den grønne jakken fra fjorårsvinneren Tiger Woods. Spillet til Woods ble beskrevet som en kollaps av enkelte, særlig når han slo ballen i vannet tre ganger på det tolvte hullet. Dette hullet er kjent for mye vann, men er samtidig et 140 meter par 3-hull. Nå er det selvfølgelig ikke mulig å dømme hele prestasjonen til Woods basert på bare et hull, og husk dessuten at han var ute av konkurransen i toppen når han kom til dette hullet.

Samtidig som Tiger Woods kanskje ikke er plassert helt i toppen hos bookmakerne, så er han ikke helt borte fra kartet. Det er selvfølgelig mange som har høye forhåpninger til Dustin Johnson etter fremgangen hans, men det er samtidig viktig å huske på at Tiger Woods har vist at han er en mester på å komme seg tilbake på topp. At han faktisk klarte å vinne US Masters i 2019 var det sannsynligvis ingen som hadde gjettet når han var på bunn i 2017.

I desember 2020 er Woods nede på en 38. plass på verdensrankingen, Samtidig er den ikke en fasit, og hva som helst kan skje i 2021. Hvis Tiger Woods holder seg skadefri, er det ikke usannsynlig at han vil overraske igjen i 2021. Husk på at han mangler en US Masters-tittel for å tangere rekorden til Jack Nicklaus…

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.