I HARDT VÆR: LET-sjef Ivan Khodabakhsh får kritikk fra spillerne for et altfor dårlig tourprogram. Foto: LET

LET-sjefen har fått mye tyn fra spillerne for ikke klare å sette sammen et godt turneringsprogram. Det spørs om Thaliand-turneringen vil dempe kritikken.

Forrige turnering LET-sjef Ivan Khodabakhsh kunne tilby damene på europatourenble asvsluttet 23. april i Spania.

Med Ladies European Thailand Championship arrangert fra 6. til 9. juli betyr det to og en halv måned uten turneringstilbud.

Se også: LETs terminliste 2017

Vi gjetter at  Thailand-turneringen neppe hjelper på Khodabakhsh popularitet blant spillerne, og at flere profiler etterhvert vil kreve at en ny og mer effektiv kost overtar den viktigste rollen i europeisk kvinnegolf.

Fem måneder inn i året har det bare blitt arrangert fire turneringer, i Australia, Kina, Marokko og altså Spania. 15 turneringer gjenstår av sesongen. Det bringer det totale antallet til 19 turneringer,  som det laveste antallet på denne siden av 2000-skiftet.

Khodabakhsh motarbeides av spillerne

Spillere Golferen har snakket med sier de neppe kommer til å prioritere turnering i Thailand juli, uansett hvor spillesugne de måtte være.

Til det er reisen for lang, og heten på den tiden for påtrengende. Turneringen på  Phoenix Gold Golf & Country Club i Pattaya får 2,8 millioner kroner (300.000 euro) i potten.

Totalt blir det plass til 126 spillere i Ladies European Thailand Championship, hvorav 70 plasser reserveres LET-spillere. 40 plasser går til Thai LPGA-medlemmer, mens de siste 16 plassene går til inviterte spillere.