Kristoffer Ventura var fem under par for dagen, og i Topp 5, med tre hull igjen av første runde av Korn Ferry Tour Championship. På kortet han signerte i scoremottaket stod det fire slag mer etter avslutning dobbrlbogey-bogey-bogey.

Venturas katastrofeavslutning førte ham hele 38 plasseringer nedover listen, etter første dag der han overnattet på delt 43.-plass med -1.

Heldigvis rettet han opp inntrykket med sin solide tre under par 69-runde lørdag. Den sendte ham opp fra kampen rundt cutstreken, som ble dradd ved par, til 32.-plass med -4 halvveis i finalen.

Søndag tapte han imidlertid mer enn det han vant lørdag etter fire over par, 76. Mandag avsluttet han med en runde på par, og 24-åringen fra Rygge avanserte åtte plasseringer til delt 64.-plass med par også totalt.

katatrofeavslutning

Turneringen ble vunnet av engelskmannen Tom Lewis med fem slag på -23.

Har sikret seg PGA Tour-katergori

Allerede før finalespillet hadde Kristoffer Ventura sikret seg PGA Tour-kortet for neste sesong..

PGA Tour-kortet fikk han etter fjerdeplassen på Korn Ferry-rankingen 2019. Kristoffer har imidlertid rankingen som ligger under fulle spillerettighter.

Han hadde én måte, og én plassering, til å forbedre den PGA Tour-rankingen han allerede har.

Nemlig ved å vinne den kombinerte rankingen fra den regulære Korn Ferry-sesongen og rankingen fra de tre sluttspill-turneringene.

Noe som som ble en litt for stor oppgave. På denne linken kan du se hvilke 50 spillere som avanserte fra Korn Ferry Tour til PGA Tour. Totalt seks spillere er fra Europa, hvorav fire fra Skandinavia.

Norge og England har to spillere hver på listen, Sverige og Danmark én hver.

Korn Ferry Tour har forøvrig en større sak om at Kristoffer Ventura også har sikret seg PGA Tour-kortet. Som du kan lese på denne linken.