Foto: Jan E. Espelid

Tre birdier og fire bogeyer sendte Marianne Skaprnord såvidt utenfor topp-10 i Open de France på Golf de Chantaco.

Ellevteplassen sendte imidlertid Skarpnord oppover på rankinglisten, der hun nå ligger på 14.-plass med 980.000 kroner (102505 euro) innspilt på europatouren.

Det gjenstår nå fem turneringer på det som Marianne Skarpnord overfor Golferen.no omtaler som «europatouren i reising», der spillerne nå skal til Kina, til India, så tilbake til Kina igjen to uker etter før kursen settes mot Japan, og deretter til tourfinalen i Dubai 9. til 12. desember.

Cerline Herbin fra Frankrike tok seieren på tredje omspillshull mot danske Emily Kristine Pedersen etter at begge hadde avsluttet med runder på par for -11. Det ble dansk også på tredjeplass ved Malene Jørgensen på -9.

Se også: Resultater fra Aquitaine


 

Runde 3: God lørdag av Skaprnord, topp-10 før siste runde

Marianne Skaprnord slo til med fire under par, 66, i Open de France på Golf de Chantaco. Med fem under par er hun på delt sjuendeplass før siste runde.

To birdier og en bogey på de første ni, og tre birdier på de siste, sendte Moss og Rygge-spilleren sju plasser oppover resultatlisten før siste runde i Aquitaine sørvest i Frankrike.

Seieren blir antageligvis et oppgjør mellom danske Emily Kristine Pedersen og hjemmespiller Cerline Herbin, som med -11 har fire slag å gå på til Azahara Munoz fra Spania og Pamela Pretswell fra Skottland.

Skarpnord starter finalerunden klokken 12.33, i fjerde siste gruppe sammen med Charlie Hull.


Runde 2: Skaprnord slet litt i Open de France

Marianne Skaprnord fikk en tøffere andrerunde i ettermiddagsvinden på den franske atlanterhavskysten Det ble to over par, 72, på Golf de Chantaco, og delt 14.plass før helgespillet.

Etter en åpning i den lette formiddagsbrisen torsdag fikk Marianne Skarpnord tøffere forhold i andre runde av Open de France rett sør for Biarritz i Frankrike.

Det ble en dag med litt opp og ned, og kortet til Moss og Rygge-spilleren inneholdt seks birdier, fire bogeyer og én dobbelbogey, som kom på hull 14.

Med -1 sammenlagt ligger 29-åringen på delt 14.-plass,  åtte slag bak danske Emily Kristine Pedersen, som slo til med en karrierebeste 64-runde fredag.


Runde 1: Skaprnord i støtet i Open de France

Marianne Skaprnord flesket til med tre under par, 67, på Golf de Chantaco i Frankrike, og ligger på delt tredjeplass etter første runde av det åpne franske mesterskapet.

Moss og Rygge-spilleren hadde et scorekort som inneholdt én eagle, tre birdier og to bogeyer, og med tre under par ligger hun to slag bak hjemmespiller Gwladys Nocera, én av fem Solheim Cup-spillere i feltet i Saint-Jean-de-Luz i Aquitaine.

Skarpnord deler tredjeplassen med den danske rookien Emily Kristine Pedersen samt Cathryn Bristow og Marion Ricordeau. Celine Herbin, også hun fransk, har kilt seg inn mellom kvartetten og ledende Nocera.