Golfere vet hvor herlig det er å pakke opp julegaver som har med golf å gjøre. Men vet du hvilke feller du bør unngå når du skal kjøpe golf-julegave? Vi har trålet nettbutikker etter gode gaver.

Julepresangene till en golfer som vet hva han eller hun vil ha, er normalt en enkel oppgave. Men ofte kjenner du ikke den pasjonerte golferens ønsker i detalj.  Da kan det være lurt å følge Golferens enkle julegave-råd.

Mange faller for fristelsen til å kjøpe unyttige golfting fordi det er så enkelt eller fordi de gjerne er morsomme. Det kan ofte være en suksess. Men kjøper du en golfgave som bare er morsom, risikerer du at den ender opp som nettopp bare det. Og havner i en skuff den aldri finner veien ut av. Ingen giver vil at det skal bli skjebnen til nettopp deres gave.

Vi har trålet vareutvalget til tre store norske golf-nettbutikker i jakten på å finne de beste julepresangene til en golfer. Men før vi viser anbefalingene fra utvalget til Golfshopen.no i Tønsberg og Fornebu, Onlinegolf.no i Bergen og Golfhandelen.no i Oslo får du et par generelle råd om valg av golf-julepresangene.

Noen gyldne regler

Det en golfer setter mest pris på å få er noe han eller hun har nytte av under trening eller under spill på banen. Nytteverdi er derfor alfa og omega. En god golfgave kjennetegnes av:

• Er noe golfere behøver

• Kommer i én størrelse, og behøver ikke å prøves

• Er ikke et produkt man enten liker eller misliker, det er snakk om ren og skjær nytte

• Pris og nytteverdi henger ikke nødvendigvis sammen

Gode og nyttige golfgaver

Golfballer: Forbruksartikkel nummer én for en golfspiller. Golfere får aldri nok av golfballer. Det finnes mange typer, så det kan være lurt om du vet sånn noenlunde hvilket nivå mottakeren spiller på.

Luer, votter og skjerf: Om mottakeren ikke spiller vintergolf, passer en slik gaven også ofte til vanlig vinterbruk og vill også komme til nytte med en gang sesongen starter eller like før den slutter.

Golfhåndklær: Til å tørke jord av køller og baller, og en nødvendighetsartikkel de fleste golfere setter pris på.

Puttematter: Alle golfere bør bli bedre til å putte, ogg alle har plass til en puttematte hjemme.

Bagasjeeffekter: Skoposer og reisebager, så kalte «travel covers» er populære og nyttige gaver,

Julepresangene det er enkelt å kjøpe

Forslagene under tilfredsstiller kriteriene til en god golfgave, og vi har plukket ut gaver som spenner i pris fra 125 kroner til nesten 1900 kroner. Listen er på ingen måte komplett.

julepresangeneWellputt Puttematte, 3 meter, finnes hos Onlinegolf.no og Golfshopen.no, priser fra kr 1349
Et bra treningsmiddel med markerte områder for forskjellige avstander, 0,5m bred, og rulles sammen for enkel lagring.

 

 

 

 

 

 

 

julepresangeneGarmin Approach S20 GPS-klokke, hos Golfhandelen.no, Onlinegolf.no og Golfshopen.no, priser fra kr 1889
Enkel og stilren GPS-klokke.  OBS: Levering fra lager i januar 2019, så lag et lite gaverkort dersom du vil gi bort en slik.

 

 

 

 

julepresangeneNikon Laser Coolshot 20 GPS, hos Onlinegolf.no og Golfshopen.no, pris kr 1899
Coolshot 20 er den letteste og mest kompakte laser avstandsmåleren i sin klasse.

 

 

 

 

 

 

Titleist Pencilbag Carry, hos Golfshopen.no, pris kr 799
Liten og lett pencilbag fra Titleist med dobbel stropp, tre lommer til tilbehør, hvorav én med vanntett glidelås til verdisaker. Vekt 1kg

 

 

 

 

 

julepresangeneWilson Staff Reisetrekk GM Sort/Grå, hos Golfshopen.no, pris kr 1499
Bunnsolid reisetrekk fra Wilson Staff med plass til alt du ønsker å ta med deg på golftur. Mål: 132 x 40.5 x 48 cm

 

 

 

 

 

 

 

julepresangeneTitleist Pro V1 golfballer, hos Golfhandelen.no og Golfshopen.no, priser fra kr 389/dusin
Den mest brukte golfballen på tourene.

 

 

 

 

 

julepresangene

 

Puma Dawn Patrol Beanie-lue, hos Golfshopen.no, pris kr 199 og Puma Reversible Beanie-lue, hos Onlinegolf.no, pris kr 125

 

 

Titleist Winter Mitts-votter , hos Golfshopen.no, pris kr 399
Vanntette med fôr i fleece. Innvendig lomme til håndvarmere.julepresangene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oakley Flake 2.julepresangene0 XL  PRIZM Golf solbriller, hos Golfshopen.no, pris kr 1499
Sportsbriller med perfekte glass/linser til bruk på golfbanen. Passer alle hodeformer.

 

 

 

 

 

julepresangeneTitleist Players Glove 3-pack, hos Golfshopen.no, pris kr 599 og Taylormade Tour Preferred Cabretta-hanske, hos Golfhandelen.no, Onlinegolf.no og Golfshopen.no, priser fra kr 149

 

 

 

 

 

Titleist The Players håndkle, kr 269 hos Golfshopen.no, Titleist Tri-fold håndkle hos Onlinegolf.no og Golfhandelen.no, fra kr 129.

 

 

 

 

julepresangene

 

Big Max Junior Max 3-hjulstralle, hos Golfshopen.no, pris kr 999
Kan enkelt legges sammen for transport og kan justeres i forhold til juniors høyde.

 

 

 

 

 

 

Helt til slutt noe helt annet

Fant du ikke, eller fikk du ikke ideer til, det du leter etter i det over? Her kommer noen Utenfor boksen-forslag,

Gavekort: Litt kjedelig å gi, kanskje. Men en glede å få for en golfer. Mange golfbutikker selger gavekort som kan brukes til alt fra protimer og køllemakertjenester til baller, bagger, sko, hansker, køller

Simulator-abonnement: De fleste innendørssentere selger abonnement eller klippekort på simulatorspill. Det kan bli en ganske dyr gave om du kjøper for resten av sesongen, men om din gave starter med én eller to økter, kan mottakere fylle på med flere etter hvert.

Golfblad-abonnement: Golfere elsker å lese om golf. Ikke minst om vinteren når snøen ligger tjukk og golfabstinensene river i kroppen. Golfhyllen hos Narvesen er et godt sted å begynne letingen.

Golfbøker: Det har vært skrevet, og skrives, utallige bøker om golf. Guider til de beste banene, biografier, minnebøker, bøker om golfbaner, bøker med golfvitser, ja, til og med golfromaner. En bokhandel, enten i byen eller på nettet, er stedet å lete.

TV-spill: Har golferen en spillkonsoll er du nesten garantert at han eller hun vil elske et golfspill. Husk bare å få lagt med en byttelapp i pakken. Det finnes ikke så mange gode spill å velge mellom, så sannsynligheten er til stede for at mottakeren har spillet fra før.

TIPS: Send link til denne artikkelen på mail til en ikke-golfer du får julegave av.