Photo Chris Turvey

Jordan Spieth har havnet i eksklusivt selskap med Jack Nicklaus som den andre amerikaneren som har vunnet Australian Open to ganger.

Seieren til Spieth kom etter omspill mot hjemmehåpene Cameron Smith og Ashley Hall på Royal Sydney Golf Club.

Jordan Spieth er ikke ofte i Australia, det blir stort sett med ett besøk i året. Men det er få som klager så lenge han utnytter tiden så godt som han har gjort de tre siste gangene med seier-andreplass-seier.

Inntil i år var var altså Jack Nicklaus den eneste amerikaneren som har vunnet Australias viktigste golfturnering to ganger.

To bogeyer kunne ødelagt for Spieth

Den tidligere verdenseneren kunne fått sisterunden ødelagt da han startet de siste ni hullene med to påfølgende bogeyer. Han kjempet seg imidlertid tilbake med tre birdier på de sju siste hullene for en 69-runde og -12 totalt. Og omspill mot australierne Cameron Smith og Ashley Hall.

Der viste Spieth sin klasse med et par imponerende slag, som sikret birdie og hans første seier siden mai.
Da Spieth vant turneringen for to år siden markerte den begynnelsen på en oppadgående formkurve som ga ham triumf i The Masters og US Open, og nesten The Grand Slam etter imponerende spill i The Open og PGA Championship, som brakte ham til topps på verdensrankingen.

– Jeg håper å kunne bruke denne seieren om et par ukers tid (i Hero World Challenge), forbedre de områder som kan forbedres, og fastholde de solide delene av spillet. Og deretter finne ut av hva målet for neste år skal være. Det er jeg fortsatt ikke helt sikker på, vi pleier å bruke desember til at finne ut av det. Men jeg tror vi kommer til å trekke paralleller til det som skjedde i 2014, og hva det førte til i 2015, sa Spieth på pressekonferansen etter turneringen.

Moss og Rygge-medlem Richard Green ble for øvrig delt 51 i turneringen med -1. elleve slag bak Spieth.