Etter drøye fire år i Golfforbundet i rollene som Toppidrettsansvarlig og Head Coach for Team Norway Proff skiller NGF og Jon Karlsen lag. På Facebook utdyper Karlsen avgjørelsen.

I en pressemelding sent mandag ettermiddag takker golfforbundet Jon Karlsen for den jobben han har gjort for NGF.

Under Jons ledelse har vi hatt sterk sportslig fremgang, samt at vi har tatt gode steg på veien mot å bygge en toppidrettskultur i norsk golf, siteres generalsekretær Tor-Anders Hanssen i  pressemeldingen. Og fortsetter:

— Jon har hatt et brennende engasjement for golfidretten, og har bidratt til å skaffe NGF ulike avtaler som sikrer rammebetingelser for vår videre sportslige satsning.

Og legger til at når NGF og Karlsen likevel velger å skille lag så skyldes det et behov for å endre retningen på forbundets satsing på toppidrett og talentutvikling.

Jon Karlsen utdyper på Facebook

På sin Facebook-profil gir Jon Karlsen mer utfyllende informasjon om bruddet. Blant annet bekrefter han at det var prosessen med toppidrett og talentutvikling som ble tuen som veltet lasset:

— NGF har nå valgt å starte en prosess som innebærer en stor omstrukturering av arbeidet med toppidrett og talentutvikling. Det er ingen hemmelighet at jeg har vært sterkt tvilende til mye av det som nå blir satt igang, men jeg krysser likevel fingrene for at det vil føre til vekst i norsk golf, både i bredde og topp.

Karlsen gir også honnør til etterfølger Rickard Lindberg, som han betegner som en «særdeles dyktig kar».

Puttetrener for flere verdensstjerner

Jon Karlsen skapte seg et navn i Sverige, der han ble omtalt som en putteguru som hadde reddet karrieren til en rekke toppspillere da han I perioden 2011 – 2013 var tilknyttet Swedish Golf Team som puttetrener for mange av de beste svenskene på PGA Tour, LPGA Tour, European Tour og Ladies European Tour.

I 2014 hentet NGF vestfoldingen hjem til Norge som «mannen bak Henrik Stensons, Peter Hansons og Robert Karlssons forbedringer på greenene», som det het i pressemeldingen forbundet sendte ut i februar det året i forbindelse med ansettelsen.

Nå vender Jon Karlsen seg østover igjen, og opplyser at han kommer til å bruke mer tid i svensk golf. Men understreker at han både kommer til å jobbe med, og heie på, norske spillere fremeover.

Jon Karlsen har hovedfag og doktorgrad i putting (Performance in golf putting) fra Norges idrettshøgskole. Blant dagens norske toppspillere burde det være en rekke potensielle oppdragsgivere for ham.

Marianne Skarpnord forlot Team Norway for flere sesonger siden, og i år har både Espen Kofstad og Aksel Olsen takket nei til å være med i Team Norway. Det har, i følge kilder i miljøet rundt spillerne, heller ikke så mange andre takket ja til. Én kilde opplyser at Kristoffer Reitan foreløpig er den eneste herrespilleren som har sagt ja til å være med Team Norway.

NGFs pressemelding om Karlsens avgang avsluttes med at begge parter er fornøyd med å ha «inngått en avtale som gjør at man skilles som venner».