IBMs nye golfapp – gjør den oss til bedre golfere?

Foto Kevin Phillips fra Pixabay

Å spille golf virker kanskje enkelt, men det er mye du må sette deg inn i både relatert til spillet og teknikken. Det finnes mange golfbegreper du bør kunne før du setter i gang, så vel som kunnskap om spillets regler og hvordan du på best mulig måte svinger kølla. IBM har benyttet muligheten til å lansere en egen golfapp, som de hevder skal gjøre oss til bedre golfspillere. Men gjør den det den lover?

Watson Golf Pro

Appen det er snakk om heter Watson Golf Pro, og er resultatet av et samarbeid mellom IBM og Spare 5. Appen bruker den avanserte teknologien fra datamaskinen Watson (som i sin tid slo Ken Jennings i Jeopardy) for å analysere golfslag. Rapportene blir behandlet av golfspesialister, som deretter kommer med nyttige råd for bedre teknikk og spill. Det har blitt lansert lignende apper tidligere, men denne er unik i sitt slag. Blant annet er den privat, slik at andre ikke ser hvordan du gjør det – med mindre du selv vil, så klart.

Golf i Norge

Her til lands har golf fått mer og mer oppmerksomhet. Dette skyldes nok at norske medier de senere årene har blitt flinkere til å dekke idretten, og at vi har fått egne, norske golfspillere som gjør det bra. Med større dekning av sporten, har flere nordmenn latt seg underholde, og i dag er det mange golfbaner rundt i Norges land. Med så mange nye golfentusiaster, kan det tenkes at Watson Golf Pro med tiden vil gjøre det stort her til lands.

Alternativer til golf

Det er imidlertid ikke til å legge bak en stol at golf er for de spesielt interesserte. I dag finnes det heldigvis mange andre alternativer for dem av oss som ikke lar oss begeistre av lange golfslag. Blant annet kan du prøve spilleautomater på nett, eller du kan laste ned mobilspill med ønsket tema på smarttelefonen din.

å, blir du en bedre golfer av Watson Golf Pro?

Har du spilt golf tidligere og trenger litt finjustering, kan Watson Golf Pro hjelpe deg. En datamaskin vil analysere måten du slår golfballen på, og målet er å fange opp det du gjør bra – og mindre bra. Profesjonelle golfere vil deretter kartlegge hva du må gjøre annerledes. Det kan være greit med en pekepinn på hvordan du ligger an. Du må imidlertid klare deg selv når slaget ditt er analysert og du har fått tilbakemelding. Derfor er det viktig at du har litt generell kunnskap fra før av. 

En golfapp vil nok ikke kunne utkonkurrere det å ha en fysisk person eller trener som hjelper og støtter deg – i hvert fall ikke når du er helt ny i gamet. Da trenger du noen som kan lære deg alt det grunnleggende om golf som spill, og om spillets regler. Du trenger også noen som kan rette opp ryggen din, justere armene dine eller få deg til å lene deg litt mer fremover, slik at du får følelsen av hvordan startposisjonen din faktisk skal være. 

Når dette er på plass, er det opp til deg å vurdere om du trenger enda litt mer veiledning – da kan Watson Golf Pro være veien å gå.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med ;ikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×