Foto: Geir Norling

Da golfabstinensen var på det verste i april dro vi på et gjensyn med Postolowo i Polen. Her har vi spilt flere ganger før, og alltid ønsket å dra tilbake så snart vi forlot det.

Denne gangen var det noen år siden sist, og vi gledet oss over at Postolowo blir stadig utviklet. Eieren Wiliiam Siwek ser på banen som sitt eget barn.

Forretningsmannen legger ned alt av midler i å forbedre banen. Nå var det en enda mer velpleid bane som møtte oss. Det var dypere bunkere, og det var laget noen flere herreutslag.

— Jeremy Turner var her i fjor sommer og var godt fornøyd med utviklingen av banen han tegnet for mange år siden. Han synes nå at det er den fineste banen han har tegnet, sier William Siwek til Golferen.no.

Regnet blant Polens beste

Postolowo golfbane ligger 28 kilometer sør for, Gdansk. Den blir regnet blant Polens aller beste golfbaner, og har figurert på den europeiske topp-100-listen.

Det er en velstelt og krevende bane selv for de beste spillerne. Banen snor seg rundt små innsjøer, og har noen morsomme og krevende utslag over vann, Samtidig er det en bane som også amatørspillere behersker godt. Det er bare å planlegge litt mer og spille rundt de mest utfordrende hindringene.

Postolowo er en bane som skiller klinten fra hveten. Og hveten kan godt være en høyhandicapper som spiller mot en med lavt handicap og overmot. Banen, som fra de bakerste utslagene er over 7100 meter, har noen vanvittige utslag, som kan ta pusten fra noen og enhver. Men hva gjør vel det når hvert hull også har tre utslag til?

Hvite utslag er for de profesjonelle. Gule er beregnet for de med handicap under 7. Blå er for normalspilleren mens røde utslag, som i Norge, er for de med høyt handicap og for damespillere. Mens hull 19 er en hyggelig restaurant med alle rettigheter.

Bo like ved banen

Gdansk er en hyggelig by med mange hoteller. Vi vil likevel anbefale det nærliggende pensjonatet Noce i Dnie dersom du drar til Postolowo bare for å spille golf. Det er et rimelig, familieeid pensjonat. Vertskapet setter sin ære i å gjøre det komfortabelt for gjestene sine.

De hentet oss på flyplassen. De kjørte oss den drøye kilometeren til golfbanen hver dag, og serverte en skikkelig god frokost og en velsmakende middag hver dag. Alt for en rimelig penge. Vi betalte i underkant av 500 kroner per døgn for rom og alle tjenester.

— Kanskje dere har lyst på en sightseeing tur til Gdansk. Jeg kan kjøre dere, sa sønnen Lukas. Sammen med sin kone har han nå overtatt den daglige driften av pensjonatet.

Postolowo
13 HESTER OG RIDESKOLE: Noce i Dnie har også eget ridesenter. Foto: Noce i Dnie

Lukas kjørte oss rundt. og viste fram steder som vanlige turister neooe oppdager. Han loste oss til en av de bedre restaurantene, hvor vi også inntok middag den kvelden. Selvsagt spanderte vi middag på verten vår. Mat i Polen er noe for seg selv. Her serveres det smakfulle retter, og alltid med mer enn nok mat på tallerkenen.

Med 13 hester og egen rideskole er Noce i Dnie også det riktige stedet dersom du har familie med hestegale jenter. Kona til Lukas er rideinstruktør, og de har egen ridehall. Mens terrenget rundt pensjonatet byr på fine rideturmuligheter.

Vann i spill på halvparten av hullene

Tilbake til golfen. Banen har 18 hull og relativt brede fairwayer. Det er vann i spill omtrent på halvparten av hullene. På noen av hullene går det også bekker tvers over fairwayene.

Langs hele banen går det steinbelagt vei, beregnet på golfbiler dersom fairwayene er for våte. Banen er 7101 meter fra hvit tee, 6373 meter fra gul, 5973 meter fra blå og 5122 meter fra rød. Layouten er god og bunkerne krevende, men hvem skal vel opp i dem?

Det er små steinbroer over bekkene, så det er lagt ned utallige zloty for å gjøre banen innbydende. Prisen for en runde på hverdager er rundt 220 zloty, som er i underkant av 500 kroner. Du kan finne billigere baner i Polen, men ikke av samme kvalitet.

Både Norwegian og SAS flyr direkte til Gdansk fra Gardermoen.

Les mer: Postolowo Golf

Postolowo
INTERNASJONALT: Postolowo har et internasjonalt publikum. Og en fin terrasse for å nyte en forfriskning etter runden. Foto: Geir Norling