Norge har aldri vært noen stor golfnasjon. De siste årene har imidlertid dette endret seg. Nå er det flere nordmenn som aktivt deltar i touren, noe som er en spennende ferd både for utøvere og golffans hjemme i Norge. Vi tar en titt på hva det forventes at disse reisende stjernene skal få til når sesongen endelig er klar en ny tour.

Det er liten tvil om at Viktor Hovland er den mest profilerte norske golferen som spiller i touren, men det finnes også en rekke andre navn listen som det er verdt å følge med på. Dette har gjort at golf blir stadig mer populært på norsk betting hos Betsson.com, der golf nå er likestilt med en rekke andre idretter fra hele verden. 

De viktigste navnene i norsk internasjonal golf

Golf er fortsatt langt større i utlandet enn det er her hjemme i Norge, men vi har flere spennende navn med en lovende karriere foran seg. Vi har derfor plukket ut noen spennende navn som det er verdt å følge med på fremover. Disse spillerne har vist seg dyktige både teknisk og strategisk, noe som lover godt for Norges neste generasjon med stjerner. 

De viktigste navnene i norsk internasjonal golf

Espen Kofstad  – DP World Tour

Den britiske delen av DP World tour ble nylig avholdt på ærverdige The I i Birmingham. Her gjorde den norske golferen Espen Kofstad en utmerket runde med 71-71 og 74-70 som tellende score. Dette plasserte ham riktignok bare på en 36. plass i turneringen, åtte slag bak vinneren av runden. Imidlertid viste Kofstad at han har det som kreves for å spille i toppen av internasjonal golf. Det kan bli spennende å følge veien videre for den unge nordmannen.

Kristoffer Ventura – Korn Ferry Tour

Kristoffer Ventura har blitt et stort navn innen amerikansk og internasjonal golf, men den unge nordmannen måtte dessverre takke for seg etter knappe to runder i Simmons Bank Open. Ventura har tidligere vist seg som en god spiller under press, og vi har derfor høye forventninger til hvordan han vil fortsette touren.

Andreas Halvorsen – PGA Latinoamerica

En annen nordmann som har gjort det godt i internasjonal golf er 25 åringen Andreas Halvorsen. Han spiller for Larvik Golfklubb og har lenge deltatt i Latin Amerika Touren. Etter å ha blitt proff i 2016, har Halvorsen hatt en eksplosiv karriere i internasjonal golf. Dessverre klarte han ikke cuten for touren, og endte på en delt 12-plass. Vi har forventninger om at han kommer sterkere tilbake.

Golf på hjemmebane

I tillegg til at flere nordmenn har prestert bra i utlandet, har idretten også fått en ny oppblomstring her hjemme i Norge. Mange golfklubber har meldt om lange ventelister og en enorm interesse for idretten, noe som i stor grad kan skyldes den store suksessen til Viktor Hovland og andre utøvere.

isse nye utøverne har nemlig en langt sterkere sosial tilstedeværelse enn det tidligere stjerner har hatt, noe som appellerer direkte til de yngre generasjonene. På denne måten har golf blitt oppdaget av nye generasjoner, og nybegynnerkursene over hele landet fylles igjen opp med talentfulle ungdommer. 

Norge er kanskje ikke det beste landet for golf, men de ukene gjennom sommeren som virkelig viser landet på sitt beste – kan by på noen av de mest imponerende forholdene for golf.

Mange klubber disponerer store golfbaner som lenge har fungert som treningsarenaer for internasjonale stjerner. Foreløpig har lite av touren funnet sin vei til disse banene. Men etterhvert som nordmenn gjør seg stadig mer bemerket i internasjonal golf, kan det også være at touren også kommer til Norge en gang i fremtiden. 

Oppsummering

Golf har lenge vært ansett som en idrett for eldre menn. Nå har imidlertid en helt ny generasjon oppdaget idretten – mye takket være de unge stjernene som herjer i internasjonal golf på vegne av Norge. Dette har skapt en helt ny generasjon med talenter, og igjen gjort at mange følger med i idretten. Denne trenden ser vi blant annet på norske bettingsider som stadig setter opp fristende odds og tilbyr en mer dekkende statistikk. 

I denne artikkelen har vi trukket søkelyset bort fra stjernen Viktor Hovland, og heller sett nærmere på noen av de andre norske navnene som har gjort seg bemerket i internasjonal golf. Dette er unge talenter som har vist seg dyktige på den internasjonale arenaen, samt allerede har funnet veien til profesjonelle turneringer.