Hvordan påvirker det nye handicapsystemet golfverdenen?

Foto: Pixabay

Golf blir sett på som en stille men spektakulær idrett, som krever tålmodighet, konsentrasjon og evnen til å prestere på et jevnt nivå. Med mange spillere spredt rundt om i verden ble det for ordens skyld, for to år siden, introdusert ett standard globalt handicapsystem, og i år har det endelig tredd i kraft. Systemet har fått det engelske navnet World Handicap System (WHS).

USGA og R&A, sammen med andre autoriteter på handicap rundt i verden, gikk sammen for å lage dette systemet. Systemet ble implementert i USA fra januar i år og har vært i effekt siden. Denne høsten følger Storbritannia og Irland etter. Noen forskjeller i system er det dog ennå og golfere i Nord-Amerika vil følge litt andre regler. 

Viktige ting å tenke på før du leser videre om WHS 

Teknologiske fremskritt har hatt sin innflytelse på golfverdenen og med WHS introduseres en rekke forandringer. De største av disse følger under.

Beregning av handicappoeng

Med de nye reglene regnes handicappoengsummen av 8 av de siste 20 rundene. Det kan gi et godt grunnlag for å holde seg på et jevnere nivå, samtidig som små forskjeller i de beste rundene enklere blir lagt merke til.

En indeks som oppdateres daglig

Med det nye systemet oppdateres også indeksen daglig, eller hver dag du legger inn en ny runde. Mye likt hvordan folk som spiller online kontinuerlig får deres indekser oppdatert, slik som hos Storspiller Nettcasino – med innføringen av WHS kan golfere holde seg stadig oppdatert også.

En sammenslåing av systemer

Det var før WHS totalt seks forskjellige handicapsystemer, når WHS blir tatt i bruk over hele verden vil det være det eneste. Det vil fungere som en ny universal standard og forsikre rettferdig matching på tvers av landegrenser.

Værfaktoren

Med WHS kommer et undersystem som heter PCC (Playing Conditions Calculations). Dette systemet justerer din poengsum etter gjennomsnittspoengsummen til alle andre som spilte på den samme banen den dagen. Dette er ment å minske utslag værforhold kan ha på handicappet ditt.

Endring i utregning av antall slag

Formelen som blir brukt for å regne ut handicap har ikke endret seg, men formelen for antall slag har det. Dette er blitt gjort på en måte som gjør der mer gunstig for rettferdig matching i runder spilt mellom menn og kvinner.

Konklusjon

Flere av utfordringene med det gamle systemet har åpenbart blitt løst, noen spillere kan dog bli negativt påvirket av de nye reglene, men dette kan alltids være en risiko når man foretar seg endringer. Alt i alt vil det trolig ha en veldig positiv effekt på golfsporten og kanskje fremme en global fremvekst av interesse for idretten. 

Mens det finnes flere endringer enn de som har blitt lagt fram her (les om endringer til WHS her), så er dette de viktigste endringene. Så la oss nå se frem mot en lys fremtid for den globale golfsporten.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×