Hvilke bettingsider er egentlig best på golf?

Golf har lenge vært en populær TV-idrett, og under koronapandemien har golf også fått et oppsving i Norge. Svært mange har meldt seg inn i en golfklubb under pandemien, og det er ekstra gledelig at mange av de nye golfspillerne er unge. Når det blir mer populært å drive med golf, blir det også mer populært å satse penger på sporten.

Mange liker jo å spille på idretter de selv driver med eller er godt kjent med. Heldigvis er det veldig mange gode bettingsider for deg som vil satse penger på golf. 

Hvilke turneringer kan du satse penger på?

Det arrangeres mange store golfturneringer gjennom sesongen, og bettingsidene gir deg odds til både vanlige turneringer og til OL, Ryder Cup og Solheim Cup. Golf er faktisk veldig spennende å se på, spesielt når du forstår deg på spillet og kjenner til enkelte deltakere. At det er med noen gode norske spillere har også gjort det mer populært å se på golf og satse penger på sporten. 


Hovedregelen innen all sportsbetting er at du må være litt kjent med sporten for å lykkes. Betting handler ikke om ren gjetting. Her må du basere innsatsene dine på sannsynligheten for at de aktuelle utøverne vinner. Men hvis du er nybegynner, kan du også få gode bettingtips på en rekke bettingsider og blogger. Legg også merke til at oddsen på samme innsats kan variere en god del mellom ulike bettingsider, så her gjelder det å sammenligne litt før du satser penger på golf.

Hvordan satser jeg penger på golf?

Golfbetting er litt annerledes enn for eksempel betting på fotball. I fotball kan du blant annet satse penger på om lagene skårer eller ikke. I golf er det ingen tvil om at spillerne får ballen i hullet før eller senere, så her er det ikke snakk om skåringer eller ikke. Derfor er det en rekke innsatser som brukes i fotball og andre ballsporter som ikke kan overføres til golf. Golfbetting handler mer om å satse på hvem som vinner en turnering. Oddsen ligger gjerne på rundt 10.00, for det er som regel veldig mange som faktisk kan vinne turneringen. 


Hvis du synes det er vanskelig å tippe vinneren, bør du satse på noen av innsatsene som har litt lavere odds. En innsats du kan gjøre innen golf er for eksempel å gjette vinneren av en enkelt runde. Du kan også satse på hvem som vinner en bestemt gruppe, for spillerne deles som regel inn i flere grupper i de store turneringene. Du kan dessuten satse på hvilken av to valgte spillere som gjør det best i turneringen, eller satse på at favorittspilleren din kommer topp 5 eller topp 10. Bookmakerne prøver i hvert fall å være kreative og gi deg ulike odds å velge blant.

Bli kjent med spillerne

Lær deg litt om spillernes styrker og svakheter og hold deg oppdatert om hvordan de gjør de gjennom sesongen. Ofte er noen bedre på bestemte baner eller i bestemte situasjoner, og innen golf kan selv små detaljer få et stort utfall for resultatet. Informasjon og oppdateringer om spillerne er derfor avgjørende for å kunne gjøre kloke innsatser i denne sporten. Les gjerne eksperttips, men husk at selv ikke ekspertene kan forutsi alt. Det deltar veldig mange gode spillere i de store golfturneringene, og det kan dessuten dukke opp overraskelser. Derfor kan magefølelsen din være en like god pekepinn som eksperttipsene, så sant magefølelsen støtter seg på spillerens historikk. Men nesten hvert år dukker det opp en overraskende vinner i en av turneringene, og hvis du klarer å gjette på akkurat den rette outsideren, kan det være veldig store penger å vinne. 


Du trenger ikke å bli kjent med hver eneste spiller for å spille på golf. Det er greit å konsentrere seg om de 20-25 beste spillerne, og bli kjent med deres styrker og svakheter. Ulike baner favoriserer for eksempel ulike spillertyper. Noen foretrekker lange baner, andre gjør det best på korte baner, og noen spillere er ganske enkelt heldige eller uheldige på bestemte baner. Let etter mønstre i spillernes historikk for å få en bedre pekepinn på hvem du skal satse på. 

Velg bettingsider med stort utvalg

Sjekk gjerne hvilket utvalg ulike bettingsider har når du skal satse penger på golf. Som nevnt, kan det være vanskelig å tippe vinneren av en turnering, og da er det fint å ha andre innsatsmuligheter du kan gjøre. Du kan også sikre deg velkomstbonuser hos flere bettingsider, slik at du får litt ekstra penger å bruke på golfbetting. Ofte er det bedre å fordele innsatsen din på flere ulike spill. Satser du alt på ett kort, og taper, har du tapt alle pengene. Men dersom du gjør flere ulike innsatser, kan du vinne ett eller flere spill selv om du taper andre spill. Noen ganger kan du til og med gjøre flere ulike innsatser på samme spiller. 


Sammenlign spillutvalg, bonustilbud og fordeler hos ulike bettingsider. Tips til gode bettingsider for golf kan du finne her slik at det blir lettere å sammenligne og finne din favorittside. Husk at det ikke er alle bettingsider som tilbyr golf, og det kan hende det er store forskjeller også når det kommer til brukervennlighet og kundestøtte. Live odds er dessuten en fordel, for da kan du gjøre innsatser selv om turneringen allerede har startet. Det gir deg muligheten til å se litt på de aktuelle spillerne først, og deretter bestemme deg for hvem du tror vil vinne turneringen.

Hovedturneringene innen golf

Det spilles mange runder innen golf, og du kan som nevnt satse penger på hver enkelt runde. Men de store turneringene er Masters, US Open, Open Championships, PGA og LPGA. I tillegg kommer nevnte Ryder Cup, Solheim Cup og OL, men disse turneringene arrangeres sjeldnere.


I tillegg til at du må gjøre deg kjent med sporten og spillerne, må du selvsagt også bli kjent med de ulike oddsinnsatsene innen golf. Du får god hjelp til dette hos bookmakerne. Start forsiktig, med små innsatser, fordel pengene dine på flere spill, og ikke sats mer enn du har råd til å tape. Golfbetting skal først og fremst være morsomt. 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.