Med golf utenfor døren, en fiskerlandsby med hyggelige restauranter og Lisboa sentrum kun en halv time unna innfrir Quinta de Marinha alle forventninger til en golfferie. Enten dere er to eller ti.
herlig-golf-p--d-rstokken

AMERIKANSK I STILEN: Med Trent Jones Snr. som arkitekt er det noe amerikansk og flott over parkbanen Quinta de Marinha. Her hull 10.

herlig-golf-p--d-rstokken

MÅ SIKTE GODT: Flere av par-3-hullene er beskyttet enten av raviner eller, som her, av vann. Det gjelder med andre ord å være treffsikker.

herlig-golf-p--d-rstokken

STRAND OG BY: Fiskerlandsbyen Cascais ligger bare et par kilometer unna, og her finner du både koselige restauranter og en flott bystrand.

Noen få kilometer vest for Cascais kjører vi inn til golfresorten. Vi har valgt å ikke bo på et av de to hotellene, men i en av de små bungalowene.

De er sjarmerende og komfortable med stort, separat soverom, spisestue og stue, et lite kjøkken og fin uteplass.

Frokost og et par middager er forhåndsbestilt på hotellet, hvor vi også har gratis tilgang til treningssenter og spa samt gratis WiFi. Hotellet har også et bassengområde som, dessverre, var under oppussing ved vårt besøk.

Parkbane

Golfbanen er en klassisk parkbane designet Trent Jones Sr., og med fairwayer kantet av store trær. Den er variert, og noen hull krever bra plasserte driver.

Her er spennende par-5-hull rundt vann og korthull som krever godt sikte over raviner og dammer, og det er en bane det er lett å huske.

Da vi var der i mai, var det ikke mye folk på banen. Kun noen få par samt en større gjeng fra en engelsk golfklubb.

Vi kombinerer oppholdet med noen få dagers spill på eropatour-banen Oitavos Dunes. Den ligger bare én kilometer unna, men det kreves en kort taxi-tur rundt resorten og et skogsparti.

Litt uventet mener de fleste blant vår vennegjeng, erfarne golfreisende med handicap fra 10 til 25, at Quinta de Marinha er den beste av de to banene.

Fiskerlandsby og strand

Hotellet tilbyr gratis transport til og fra Cascais, men taxi er ikke spesielt dyrt. Så det blir noen turer dit for å spasere mellom butikker og kafeer og sjekke både sandvolleyball og den lille stranden nesten midt i landsbyen.

Restaurantene er mange og bra, og det er en god idé å følge servitørenes anbefalinger.

Cascais er en fiskerlandsby, og å bestille kjøtt på den mest berømte restauranten skulle vise seg å ikke være så lurt. Men sjømaten var bra!

Nær storbyen

Toget fra Cascais til Lisboa tar knapt en halv time. For en golffri dag bør man unne seg, en hel dag med sightseeing-buss og god guiding på engelsk.

Det gir oss mulighet til å faktisk få et godt bilde av Lisboa. Og en del shopping og restaurantbesøk får vi også med oss.

Om vi hadde valgt ytterligere en dag uten golf, ville vi nok besøkt det gamle kongeslottet i Sintra, bare 17 kilometer unna.

Det er en tur inn i en eventyrlig verden som nå er klassifisert som et verdensarvsted av UNESCO.

Quinta de Marinha er med andre ord et godt bestemmelsessted når du vil kombinere golf med storby- og strandliv.

Se også:
Quinta da Marinha Resort
Cascais Guide
Oitavos Dunes Golf

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.