17 år gamle Andreas Halvorsen fra Larvik avsluttet førstesteget i PGAs og Web.Com Tours Q-School med tre under par, 69, og ble nummer åtte blant de 33 som gikk videre til andresteget .
halvorsen-lett-videre-til-andresteget

TRYGT GJENNOM FØRSTE HINDER PÅ VEIEN: 17 år gamle Andreas Halvorsen hadde tre under par, 69, fredag, og havnet på delt åttendeplass med -9 i Q-Schools førstesteg i Florida. Med det gikk han videre til andresteget med åtte slags margin.

Fredagens avslutningsrunde inneholdt seks birdier samt én hver av bogey og dobbelbogey. Det ga Andreas Halvorsen -3 for dagen og -9 totalt, som var ni slag bak vinneren Jeff Corr.

Det betyr at 17-åringen fra Larvik Golfklubb kan begynne forberedelsene til steg to i det som han håper skal lede fram til spill på PGA-touren.

Det er imidlertid en lang vei å gå for Halvorsen. Andresteget spilles som seks forskjellige turneringer, midt i november, og rundt regnet 20 spillere går videre til finalesteget i desember.

Alle som får plass i finalesteget får en kategori på neste års Web.Com Tour. Jo høyere man havner etter de seks rundene, jo bedre kategori får spilleren. Som avgjør hvor mange turneringer han kommer med i.

De 50 beste ved sesongslutt 2015 avanserer til PGA Tour 2016.

Se også: Resultater fra Florida


Runde 3:
Halvorsen fire slag foran kvalgrensen

Med én runde igjen er 17 år gamle Andreas Halvorsen fra Larvik på delt 13.-plass, fire slag foran grensen for å går videre til andresteget i PGAs og Web.Com Tours Q-School.

Torsdag hadde Andreas Halvorsen tre birdier og to bogeyer på scorekortet for én under par, 71, og -6 totalt, fire slag foran grensen for topp-32, som går videre til andresteget.

Det er med andre ord en flott prestasjon 17-åringen fra Larvik Golfklubb er i ferd med å gjennomføre på St. Johns Golf & Country Club i Florida.

Andresteget spilles som seks forskjellige turneringer, tre 11.–14. november, og tre uken etter, 18.–21.


Runde 2:
Halvorsen holder stand i Q-School

Med en andrerunde på par er unge Andreas Halvorsen fra Larvik fortsatt godt innenfor de som går videre til andresteget i PGAs og Web.Com Tours Q-School.

Onsdag hadde 17-åringen fra Larvik GK tre birdier og tre bogeyer på kortet for en runde på par, 72.

Det gir Halvorsen -5 totalt på delt tolvteplass, fem slag bak teten.

Viktigere er det imidlertid at det er bestemt at hele 32 spillere, over 30 prosent av feltet, går videre til andresteget. Etter to runder ligger Halvorsen tre slag foran grensen for avansement.


Runde 1:
Andreas Halvorsen åpnet sterkt i Q-School

Den unge Larvik-spilleren Andreas Halvorsen ligger på delt åttendeplass etter første runde i kvalifiseringen mot en fremtid som stjerne på PGA Tour.

17-åringen fra Larvik GK har de siste to årene satset alt på en fremtid i golfens elitedivisjon. Han bor, trener og konkurrerer som heltidsstudent ved Tom Burnett Golf Academy i Florida., der han har tatt åtte turneringsseiere.

Les mer: Larvikspiller til topps i USA

Tirsdag startet han den møysommelige klatringen der han ser en plass på PGA-touren blinke i det fjerne.

Under første runde av førstesteget i Q-School på St. Johns Golf & Country Club i St. Augustine i Florida hadde Halvorsen hele åtte birdier i sin fem under par 67-runde.

Birdiene var likelig fordelt med fire før og fire etter runding, mens én bogey på første ni og to på de siste fylte ut kortet med 67 slag.

Det gir 17-åringen delt åttendeplass, bare to slag bak teten. Etter de fire rundene går rundt 20 spillere videre til andresteget. Deretter venter finalesteget, som starterer to dager etter hans 18-årisdag, 11. til 16. desember, så spill på Web.Com Tour, der de 50 beste avanserer til PGA Tour.

Se også: Leaderboard fra Florida

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.