Golftur – det du trenger å vite om overnatting og leiebil i Spania

Foto: Pexels

Det finnes flere grunner til at golfere fra hele Europa - og særlig fra her i nord - flokker til Spania for å finne golf.

Ikke bare er en rekke av banene tilgjengelig året rundt, gjerne med like gode gressforhold midtvinters som det man ser på enkelte norske baner midt på sommeren, men mange av dem er også designet av noen av verdens beste golfarkitekter, og kanskje best av alt: Velger du rett område, så kan du velge og vrake mellom vakre, interessante og krevende baner som kun ligger en kjapp kjøretur unna.

For oss nordmenn vil det nok være naturlig å velge enten Costa Blanca eller Costa del Sol. Disse to områdene har både størst konsentrasjon av baner og best vær sammenlignet med andre områder på fastlandet, og er i tillegg også de stedene det nok er enklest å komme seg til fra Norge.

Både SAS og Norwegian har regelmessige flygninger til henholdsvis Alicante på Costa Blanca, og Malaga på Costa del Sol med god forbindelse til de fleste større norske byer, så du kan reise akkurat når det måtte passe. Holder du et øye med salgene kan du få selve flyturen til en billig penge, slik at du kan bruke en større del av budsjettet på selve målet med reisen – å spille golf.

Leiebil

Med mindre du har sett deg ut én enkelt golfbane med et nærliggende partnerhotell du har tenkt å holde deg til, så anbefales det å leie bil under oppholdet. Leiebil er den desidert enkleste måten å forflytte seg fra bane til bane på, og du får en helt annen frihet. For deg som har valgt et lengre golfopphold i Spania kan du med en leiebil i tillegg også både få med deg Costa Blanca og Costa del Sol under samme turen, da det kun er snakk om rundt fem timers kjøretur mellom de to områdene.

Det er likevel en del ting man bør huske på når man skal leie bil i Spania. Det finnes dessverre en del useriøse aktører, og det er særlig vanlig å prøve å presse en rekke unødvendige forsikringer på leietaker, som fort gjør leiebilen dobbelt så dyr som først antatt. Første regel er selvsagt å være våken for hva man skriver under på, og å øve seg på et fast og bestemt nei før man kommer i skranken for å hente bilen.

En annen forhåndsregel er å bestille bilen på forhånd, fra pålitelige tilbydere som for eksempel spanialeiebil.no eller leiebilguiden.no/spania, som søker blant en rekke utleieselskaper for å gi deg den beste prisen, og som alltid viser pris inkludert det som trengs av forsikring og andre ekstrautgifter mange av utleierne helst ikke vil at du skal se med én gang.

Foto: Pixabay

Overnatting

Airbnb og golftur er nok ikke en kombinasjon som faller naturlig for de fleste. Muligheten er der selvsagt, særlig om man ønsker å minske kostnadene på alt untatt selve golfopplevelsen, eller om man ønsker en litt annerledes golftur, der man kanskje også får en unik mulighet til å komme tettere innpå lokalbefolkningen.

Likevel er det nok for mange ønskelig med en viss standard og et privatliv som det kan være vanskelig å oppnå med Airbnb. I tillegg vil man fra tid til annen ha behov for å forlate overnattingsstedet uten golfbagen, enten det er for å nyte en god middag på restaurant eller andre gjøremål, og om man kun leier et rom eller lignende i noens hjem, så har man ikke samme sikkerheten som med et hotellrom.

Heldigvis finnes det hotell i alle prisklasser både på Costa Blanca og Costa del Sol, slik at du er garantert å finne noe som passer både personligheten og lommeboken din, enten du er på utkikk etter femstjerners luksus med spa, eksklusiv restaurant og andre fasiliteter eller noe litt enklere.

Hvis du velger å leie bil bør du alltid sjekke om hotellet har tilknyttet parkering, da det å lete etter parkering på gateplan er et unødvendig stressmoment. Skal du på golftur med hele vennegjengen kan dere også vurdere å rett og slett leie en villa sammen. Mange slike utleievillaer har privat svømmebasseng eller boblebad som kan komme godt med etter en lang dag på golfbanen, og herlige terrasser man kan nyte på varme kvelder.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Blue Golf Bella Vista Charity Classic  med William Buhl (25. – 28. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

  Senior: Latvian Mid-Amateur and Senior Open Championship med Anders Grasdal (28. – 29. mai)

  College: NAIA Women’s Championship med Marie Oulie, Ida Furuheim og Alexandra Mudie (24. – 27. mai)

  College: NAIA Div 1’s Championship med Mats Ege, Michael Thorbjørnsen,, Gregory Solhaug, og Bård Skogen og Carl D. M. Fosaas (27. – 30. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×