Marit Wiig: — Jeg opplever stor endringsvilje

OPTIMISME KOMBINERT MED BEKYMRING: Golfpresident Marit Wiig ser at det gjøres mye godt arbeid ute i klubbene. Samtidig er det viktig at golfens utfordringer og plass i samfunnsbildet tas på alvor. Foto: Jan E. Espelid

Golfpresidenten har med interesse lest onsdagens artikkel på Golferen der tre eksperter gir sine råd til hvordan norske golfklubber kan håndtere fremtiden.

Marit Wiig sier til Golferen.no at hun ser det positive i den typen utspill som de tre ekspertene gir som råd til Golf-Norge.

I artikkelen belyses behov for å markedstilpasse golfen, forsterke samarbeidet med myndighetene og utnytte den skjulte formuen veldig mange golfklubber sitter på. Ofte uten å være klar over det.

Les også: Golfsporten på dødsleiet, men kan fortsatt reddes

Wiig ser problemene som følger av at mange klubber i dag har en gjennomsnittsalder på medlemsmassen på over 60 år, og at generasjonen aktive golfspillere mellom 20 og 40 år for en stor del er fraværende.

Utfordringene er sammensatte, og det er vanskelig å gi et enkelt og konsist svar. Golfpresidenten har derfor gitt følgende kommentar til redaksjonen:

Det finnes mange undersøkelser og meninger om hvor golfen er på veg. Det er mitt inntrykk at det skjer mye positivt i Golf-Norge. Etter formidabel vekst i mange år har vi hatt en tilbakegang de siste årene, men jeg opplever stor endringsvilje ute i klubbene. Flere og flere klubber gjør nødvendige og gode tilpasninger for å møte nye tider, og jeg opplevde et Golfting som vedtok en offensiv virksomhetsplan med mange gode tiltak for å få golfen til å vokse i årene som kommer. Vi i forbundet skal selvfølgelig gjøre vårt for å få ny medlemsvekst i Golf-Norge.

Hjelp Golf-Norge å fornye seg!

Det er antageligvis bare et meget lite mindretall, om noen i det hele tatt, som ønsker en utvikling der golf igjen blir en sport for de få, og for de eldre.

Det skjer mye positivt i norske golfklubber. Men likevel trenger vi kanskje en felles dugnad i Golf-Norge for å få nytt, ungt blod inn i sporten vi elsker. Hva mener du? Og har du noen forslag til hva som kan gjøres?

Si din mening i kommentarfeltet under, eller legg igjen en kommentar på Golferens Facebook-side. Kjør debatt!

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×