Det er vanlig at golfbaner bygges om. Men uvanlig at ombyggingen har til hensikt å gjøre banen mest mulig lik som den var ved åpningen. Les hvordan gamle flyfotos ble redningen for en golfklubb i Detroit.
golfklubben-som-g-aring-r-baklengs

FLYFOTO FRA 30-TALLET: De 80 år gamle flyfotene Pine Lake Country Club i Detroit, Michigan, hjelper Drew Rogers å se den originale formen på greenene, bunkerplassering, posisjonering av fairwayene og vegetasjonens plassering. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE STØRRE VERSJON.

golfklubben-som-g-aring-r-baklengs

TILBAKE TIL DET GAMLE: Den Ohio-baserte arkitekten Drew Rogers får hjelp av 80 år gamle flyforots når Pine Lake Country Club i Detroit, Michigan, skal tilbakeføres til opprinnelig stand.

Pine Lake Country Club i den amerikanske delstaten Michigan får virkelig erfare hvor verdifulle flyfotos av den opprinnelige banen kan være når den skal renoveres.

Golfbanearkitekten Drew Rogers fikk oppleve luksusen da han, sammen med klubbens greenkeeper, Terry Poley, nylig inngikk langtidskontrakt for oppgradering av Pine Lake Country Club.

De første ni hullene ble lagt ut av Willie Park Jr. i 1919, som fullførte banen med de siste ni hullene tre år senere.

Tuklet med siden 1924

— Å hevde at banen har vært tuklet med siden 1924 … vel, det er absolutt en underdrivelse, sier Drew Rogers i en pressemelding.

— Klubbens historie dreier seg om stor og kontinuerlig forandring. Hull har blitt flyttet, greener har fått radikalt endret design, det er lagt til nye bunkere og mengder av trær har blitt plantet.

— I dag føles det som om du spiller tre-fire forskjellige golfbaner der ute. Mens flyfotoene viser at Pine Lake på 30-tallet fortsatt hadde superb, sammenhengende layout, fortsetter arkitekt Rogers.

Rogers forteller at oppdraget går ut på å bringe banen tilbake til den stil og karakter den hadde for 80 år siden.

— Det er der luftfotoene er til så stor hjelp. Det gir meg noe å gå ut fra, blant annet når det gjelder plassering av hinder.

— De bekrefter noen av observasjonene jeg allerede hadde gjort når det gjelder den originale formen på greenene, bunkerplassering, posisjonering av fairwayene og vegetasjonens plassering, eller mangel på slikt.

Pine Lakes Country Club ble dannet i 1902 under navnet Automobile Club of Detroit.

Da Willie Park Jr. la ut de ni første hullene i 1919 var det for øvrig samme år som Edsel Ford ble sjef for Ford Motor Co.

Edsel etterfulgte sin far Henry, som er en av klubbens grunnleggere. Blant grunnleggerne for øvrig finnes andre kjente bilgründere som John Dodge og Ransom E. Olds (grunnleggeren av Oldsmobile, red.anm.).

Se også:
Pine Lake Country Club hjemmeside
Architect Drew Rogers hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.