Golf på PC og mobil – realisme eller bare underholdning?

Det er ikke så mange som spiller golf i jula, bare de heldige som tar en tur til for eksempel Portugal eller Spania. Hvis du likevel vil følge med på golf i høytiden, finnes det selvfølgelig golfsendinger både på TV og nett. Likevel er det kanskje akkurat i jula som du også kan finne tid til å prøve ut golfspill på enten PC eller mobil?

Som alle golfspillere vet, er golf et spill med raske små marginer og mange overraskelser, ikke ulikt casino og mange andre spill som kombinerer presisjon og litt flaks. Det er ikke lett å gjengi en slik kompleks idrett på en skjerm, men det er mange selskaper som prøver.

De mest realistiske golfsimulatorene på PC

Vi må nesten begynne med et par simulatorer som er i en svært høy prisklasse, men som kan være morsom å drømme om:

 • Systemet «Curve», fra selskapet aboutGolf, begynner på respektable 65 000 dollar, og det er altså ikke noe du kjøper for å spille med i helgene. Dette er et helt ekstremt system, som kombinerer en rekke kameraer med sensorer som måler både hvordan du beveger deg og hvordan du bruker køllene.
 • Selskapet Skytrak er et av de som leverer enklere løsninger, men vi er fortsatt i prisklassen rundt 2 000 dollar. Det høres kanskje mye ut, men også for entusiastiske amatører er det faktisk en akseptabel inngangsbillett til litt mer avansert innendørs spill.

Disse nevnte systemene er i aller høyeste grad treningsutstyr, som virkelig kan gjøre deg bedre også på den ekte golfbanen. Samtidig finnes det et stort utvalg av golfspill som foregår på PC eller konsoll, og der du kontrollerer spillet med mer tradisjonelle kontroller istedenfor avanserte spesialløsninger og store skjermer. Du vil neppe bli bedre på golfbanen av å spille et slikt spill, men det kan gi mye god underholdning. Mange av spillene er lisensiert på en eller annen måte, for å få med seg noe av glansen fra kjente golfspillere:

 • John Daly’s ProStroke Golf
  Dette er et av spillene i kategorien relativt realistiske lisensierte spill, som skryter av avanserte kontroller som gjør at du kan kontrollere mange av de samme faktorene som når du spiller ekte golf.
 • The Golf Club 2019
  Dette er den nyeste versjonen i en serie med golfspill, og det bygger videre på et velprøvd konsept med relativt realistisk spill.
 • Everybody’s Golf VR
  En spennende mulighet, spesielt for deg som ikke vil bygge opp en simulator som tar opp et helt rom, kan være å spile golf i VR. Enn så lenge har VR ikke tatt helt av, og ofte føles det mest som en gimmick, men i forhold til golf kan det virkelig gi spillet en ekstra dimensjon. 

Enkle mobilspill som kan gi underholdning i golfformat

Det finnes etter hvert også et stort utvalg av golfspill til mobil. Her kan det skje raske endringer, men noen populære spill er Golf Battle, Golf Clash og WGT Golf. De fleste mobilversjonene har noen form for flerspillermodus, så her er det mulig å ta en golfrunde med familien fra sofaen på julekvelden.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×