30. september 2023 17:49
Det er ikke så mange som spiller golf i jula, bare de heldige som tar en tur til for eksempel Portugal eller Spania. Hvis du likevel vil følge med på golf i høytiden, finnes det selvfølgelig golfsendinger både på TV og nett. Likevel er det kanskje akkurat i jula som du også kan finne tid til å prøve ut golfspill på enten PC eller mobil?

Som alle golfspillere vet, er golf et spill med raske små marginer og mange overraskelser, ikke ulikt casino og mange andre spill som kombinerer presisjon og litt flaks. Det er ikke lett å gjengi en slik kompleks idrett på en skjerm, men det er mange selskaper som prøver.

De mest realistiske golfsimulatorene på PC

Vi må nesten begynne med et par simulatorer som er i en svært høy prisklasse, men som kan være morsom å drømme om:

 • Systemet «Curve», fra selskapet aboutGolf, begynner på respektable 65 000 dollar, og det er altså ikke noe du kjøper for å spille med i helgene. Dette er et helt ekstremt system, som kombinerer en rekke kameraer med sensorer som måler både hvordan du beveger deg og hvordan du bruker køllene.
 • Selskapet Skytrak er et av de som leverer enklere løsninger, men vi er fortsatt i prisklassen rundt 2 000 dollar. Det høres kanskje mye ut, men også for entusiastiske amatører er det faktisk en akseptabel inngangsbillett til litt mer avansert innendørs spill.

Disse nevnte systemene er i aller høyeste grad treningsutstyr, som virkelig kan gjøre deg bedre også på den ekte golfbanen. Samtidig finnes det et stort utvalg av golfspill som foregår på PC eller konsoll, og der du kontrollerer spillet med mer tradisjonelle kontroller istedenfor avanserte spesialløsninger og store skjermer. Du vil neppe bli bedre på golfbanen av å spille et slikt spill, men det kan gi mye god underholdning. Mange av spillene er lisensiert på en eller annen måte, for å få med seg noe av glansen fra kjente golfspillere:

 • John Daly’s ProStroke Golf
  Dette er et av spillene i kategorien relativt realistiske lisensierte spill, som skryter av avanserte kontroller som gjør at du kan kontrollere mange av de samme faktorene som når du spiller ekte golf.
 • The Golf Club 2019
  Dette er den nyeste versjonen i en serie med golfspill, og det bygger videre på et velprøvd konsept med relativt realistisk spill.
 • Everybody’s Golf VR
  En spennende mulighet, spesielt for deg som ikke vil bygge opp en simulator som tar opp et helt rom, kan være å spile golf i VR. Enn så lenge har VR ikke tatt helt av, og ofte føles det mest som en gimmick, men i forhold til golf kan det virkelig gi spillet en ekstra dimensjon. 

Enkle mobilspill som kan gi underholdning i golfformat

Det finnes etter hvert også et stort utvalg av golfspill til mobil. Her kan det skje raske endringer, men noen populære spill er Golf Battle, Golf Clash og WGT Golf. De fleste mobilversjonene har noen form for flerspillermodus, så her er det mulig å ta en golfrunde med familien fra sofaen på julekvelden.

Kommentarer