Gjør golfkupp på Dormys gigantiske 25-års høstsalg

TOLV VAREHUS: Dormy har tolv store golfvarehus i Sverige. Her fasaden til butikken ved hovedkontoret i Örebro.

For 25 år siden fikk halvt norske Lars Johansson en idé i den lille proshopen til Askersunds GK ved innsjøen Vätterns bredd: Bygge opp en golfbutikk etter amerikansk modell. Den ble døpt Dormy.

Nå feirer Dormy sitt første kvarte århundre med et gigantisk høstsalg mellom 21. august og 1. september.

Selskapet har bygget Europas største golfvarehus i Stockholm (Barkarby), har 50 prosent markedsandel i Sverige, og stadig økende salg i Norden forøvrig.

Men hvordan oppstod egentlig navnet? Lars Johansson, som sammen med medgründer Mats Hedlund skapte Dormy, forteller:

— Jeg stod i vår 32 kvadratmeter lille proshop og tok fram boken med golfuttrykk for for å finne et navn. De vanligste uttrykkene falt gjennom, og jeg ble stående igjen med «dormie», fra det franske «å sove». Som innebærer at en spiller i matchspill har en så stor ledelse at han kan spille resten av matchen sovende uten å tape. Og altså er uslåbar. Men jeg syntes navnet tok seg bedre ut dersom jeg byttet ut i og e med en y på slutten.

Mats Hedlund elsket forslaget, og eventyret om Dormy var i gang. Et eventyr som 25 år senere omfatter et 7300 kvadratmeter stort hovedkontor med blant annet sentrallager, Dormy-varehus og moderne kontorer i Örebro, to timer vest for Stockholm. Og som nå bygges ut med 3000 kvadratmeter ekstra lagerplass.

I dag omsetter Dormy for 500 millioner kroner. Som i tillegg til stort nettsalg kommer fra tolv varehus, der varehuset i Stockholm er Europas største med sine 2000 kvadratmeter.

Og som halvnorske Johansson, med mor fra Bergen, forteller er inspirert av store, amerikanske golfkjeder som Edwin Watts og Nevada Bob med flere:

— Vi hadde jo vært på en del messer i USA. Under besøkene der ble vi inspirert av gigantbutikker som Edwin Watts, med et enormt tilbud og bra priser på greiene. Varehusene var enorme sammenlignet med alt det vi hadde i Sverige. Vi bestemte oss for at det var dit vi skulle.

Noen priseksempler fra det store høstsalget

Onsdag 21. september braker altså høstsalget løs med 50 prosent rabatt på klær og fantastiske tilbud på jernkøller, metalwoods, wedger, traller, avstandsmålere og mye mer.

Det er mange kupp å velge blant. Som TaylorMade M4 Driver nedsatt mer enn 50 prosent fra 3799 kroner til 1799 kroner. Altså en rabatt på 2000 kroner!

Eller Callaway X-Series Wedge til bare 549 kroner, nedsatt fra 1199 kroner! Mens et dusin TaylorMade RBZ Soft-baller går for 99 kroner, nedsatt fra 229 kroner. Og mye, mye mer!

Klikk deg inn på www.dormy.com/no og gjør kjempekupp for å fylle på bagen eller golfgarderoben til sensommerens og høstens runder!

Foto: Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com

Sponset innhold
Dette sponsede innlegget inneholder et produkt som er relevant for våre lesere, samtidig som våre redaksjonelle retningslinjer for å være objektive og pedagogiske ivaretas.

Kommentarer

TAGS:

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Blue Golf Bella Vista Charity Classic  med William Buhl (25. – 28. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

  Senior: Latvian Mid-Amateur and Senior Open Championship med Anders Grasdal (28. – 29. mai)

  College: NAIA Women’s Championship med Marie Oulie, Ida Furuheim og Alexandra Mudie (24. – 27. mai)

  College: NAIA Div 1’s Championship med Mats Ege, Michael Thorbjørnsen,, Gregory Solhaug, og Bård Skogen og Carl D. M. Fosaas (27. – 30. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×