Øyvind Hafslund er en terapeut som vet at effektiv kroppsbevegelse ikke handler om å finne mer energi, men om å best mulig utnytte de energiene kroppen allerede har.

For drammenseren Øyvind Hafslund er det en lidelse å observere uanstrengte golfere på drivingrangen forvandles til nervebunter på første utslag. Terapeuten vet hvor viktig avslappethet er for å frigjøre energi, og hvor ødeleggende anspenthet er.

— Gang på gang har det slått meg hva som skjer med en golfer, inkludert meg selv, i «the longest walk in golf»; fra rangen til første tee, skrev Hafslund i sin første mail til den britiske golfproen Brian Spark.

En mail som skulle vise seg å bli begynnelsen på noe som ikke bare endret hans egen golf, men som han mener og tror kan endre alle golferes mestringsglede: Le Dance de Golf; Golfens dans!

Som et lynnedslag

— Jeg har i mange år søkt noe i golfen som ingen har klart å gi meg, sier Hafslund til Golferen.no, og ramser opp en imponerende liste med anerkjente proer han har besøkt.

— Jeg begynte å søke på nettet. Jeg søkte etter happy hips golf og fearfull hips golf og mye mer. Jeg søkte så på easiest sving in golf, og klikket på resultatet. «Hva er det han gjør?» spurte jeg meg selv da jeg så han stå der å svinge. Så slo han det første slaget. Og da var det noe som traff meg. Jeg ble helt satt ut! Han brukte overhodet ikke krefter. Han slo helt uanstrengt, sier Hafslund om videoen du kan se like under.

Saken fortsetter under videoen.

 

— Jeg bestemte meg der og da: Denne mannen må jeg møte! Og satte meg ned og skrev en mail, fortsetter terapeuten, som definerer seg mer som en helse- og livsrådgiver med ulike verktøy enn med titler som fysioterapeut, homeopat, coach, næringsterapeut og auriculoterapeut.

Mailen resulterte i et raskt svar, som ble etterfulgt av møte på Skype og påfølgende weekendopphold hos Brian Sparks i Kent sør for London.

Sparks gir klinikk i Oslo

Møtene og samtalene har ført til at Sparks og Hafslund skal samarbeide om to dagers innføring i Golfens dans hos Custom Golf på Frysja i Oslo 18. og 19. november.

— Her er alle interesserte hjertelig velkommen til å komme og snakke med Brian om hans prinsipper og prøve dem ut, forteller Hafslund, og legger til at alle de fire innerste simulatorene i senteret blir reservert til Golfens dans disse to dagene.

Brian Sparks og hans yngre bror Philip har begge vært tourspillere. I videoen under viser Philip hvordan hans toursving fungerer med brorens prinsipper for uanstrengt muskelbruk. Det er meget interessant å både se og høre.

Og under videoen kan du lese hvordan PGA of Norway reagerte da Golferen viste videoen med Brian Sparks golfdans.

Saken fortsetter under videoen.

Mye å ta med seg!

— Ja, jeg kjenner igjen veldig mye jeg selv alltid har vært opptatt av, er styreleder Trond Baardseng i PGA of Norway sin umiddelbare reaksjon da Golferen viser ham videoen.

— Han (Sparks, red. anm.) har en veldig utradisjonell måte vise golf på, men det passer veldig godt med det jeg har forsøkt å formidle som trener i alle år. Det minner meg om bevegelse alle kan relatere seg til, og som jeg bruker overfor mine elever, nemlig baseball, fortsetter Baardseng.

— Her er det veldig mye å ta med seg, og det er verdt å merke seg at all rotasjon foregår i midten. Da spiller det ingen rolle hvor mye man beveger seg. Bare se på Bubba Watson, han har ikke stått stille i  svingen på ti år, sier en begeistret PGA-sjef, som med iver noterer seg datoene for Sparks’ norgesbesøk: 18. og 19. november.

Les mer: Brian Sparks hjemmeside Positive Impact Golf