24. september 2023 11:32

Royal County Down i Nord-Irland regnes som Storbritannias beste golfbane.

Du trenger ikke reise til andre siden av kloden for å oppleve noen av de flotteste golfbanene i verden, mange er nemlig kun en kort flytur unna

Faktisk er hele fem av verdens beste golfbaner å finne i vår verdensdel, i følge magasinet Norsk Golf. Disse er alle lokalisert på De britiske øyene, men også Spania, Frankrike og Italia tilbyr noe av det beste idretten har å by på.

Frankrike

Frankrike har vakre golfbaner i både nord, sør, øst og vest, noe som gjør landet perfekt om du liker å feriere med bilen. Nord for Paris finner du Morfontaine – av mange regnet som den aller beste banen – og i og rundt hovedstaden ligger også et titalls andre, kjente golfbaner, inkludert både Château d’Augerville, Golf de Domont og Golf de Fontainebleau.

Landets vakre kystlinje er en opplevelse i seg selv, men også for golfentusiaster er det her mye å hente. Om du også er glad i gode viner, kan en tur til Bordeaux være å anbefale, da du her både finner banene Grand Saint-Emilionnais og Médox.

Storbritannia

Storbritannia er av mange sett på som golfernes paradis, spesielt Skottland. Å besøke en av golfbanene i Skottland er en av mange gode grunner til å besøke Skottland. At golf er så populært, gjør også at golfhoteller er blitt et fenomen, så om du ønsker kort vei til banen, vil dette være det perfekte stedet for deg!

Noen av de mest kjente hotellene inkluderer Fairmont St. Andrews, Gleneagles Resort og Amerikas presidents egne Trump Turnberry Resort. De fleste populære golfhoteller opplever stor pågang, så her gjelder det å være ute i god tid. Om du ønsker det, er det selvfølgelig også fullt mulig å nyte golf uten å bo på et av disse.

Spania

Spania er også et land som har egne golfpakker for turister, inkludert både golfhoteller og egne charteropplegg dedikert til personer interessert i idretten. De fleste banene er å finne langs kysten, noe som gjør det perfekt å ha en kombinert golf- og badeferie. Innenlands er det Madrid som har de mest kjente golfopplevelsene, f.eks kan du rett utenfor byen finne Club De Campo Villa de Madrid, som med sine over 10 000 medlemmer er en av verdens mest populære golfklubber.

Fra sofaen

Er du golfinteressert, men ikke ønsker å spille selv, er sommeren fullpakket med spennende turneringer fra hele verden. F.eks har du U.S Open i juni, RBC Canadian Open i juli og både World Golf Championships- og PGA-turneringer i august.

De fleste av disse turneringene sendes på TV eller på nett, og hvis man vil ha litt ekstra spenning når en følger med på turneringene kan man finne golf odds på nett og satse litt penger på sin favoritt.

Bonustips: Beste golfspill

Både Xbox-, PS4 og PC-spillere har mye morsomt å velge mellom når det kommer til golfspill. The Golf Club 2 er et av de mest populære spillene på begge konsollene, mens Everybody’s Golf er et nytt, spennende og Playstation-eksklusivt spill.

Om du ikke er like opptatt av moderne grafikk, er Tiger Woods 99 PGA Tour Golf fra 1998 en av de største klassikerne, mens de mest humoristiske og barnevennlige spillene finnes under Mario Golf-serien, hvor det første spillet ble gitt ut i 1999, mens det nyeste er å finne i Mario Sports Superstars fra 2017.

Kommentarer