Foto:Diamond Country Club / Helmut Lackinger

Shot Clock Masters i Østerrike i 2018 blir den første profesjonelle turneringen der det skal brukes stoppeklokke før hvert slag. Hensikten er å bekjempe sakte spill.

Tidligere i år eksperimenterte europatouren med stoppeklokke på ett av hullene i GolfSixes-turneringen.

Det var et trekk som viste seg å være populært blant både spillere og tilskuere. Konseptet vil derfor bli brukt i sin helhet for første gang på europaturneringen på Diamond Country Club i Østerrike fra 7. til 10. juni 2018.

I motsetning til ved GolfSixes-turneringen, vil Shot Clock Masters spilles etter tourens offisielle regler når det gjelder tidsbruk ved hvert eneste slag over de 72 hullene. Som er i tråd med reglene i all profesjonell golf.

Stoppeklokke skal gi raskere spill

Hensikten med tidtakingen  i Shot Clock Masters er å få gjennomført en hel europaturnering i et raskere tempo.

Hver spiller i feltet vil ha et visst antall sekunder på å utføre et slag. Førstemann som skal slå i en gruppe får 50 sekunder til disposisjon,  de øvrige i ballen får 40 sekunder per slag.

Spillere som bruker for lang tid pådrar seg ett straffeslag for hver gang de går over den tildelte tiden ved et slag. Straffeslagene vil bli vist som røde kort utenfor navnet på resultatlisten.

Samtidig vil hver spiller ha krav på to timeouts i hver runde. Hver timeout er lik to ganger den tildelte tiden for å spille slaget.

Europatouren håper bruken av stoppeklokke vil redusere rundetidene i turneringene med cirka 45 minutter, skiver European Tour på sin hjemmeside..

Det vil i så fall bety at et tremanns-grupper vil gjøre unna sine runder på  omtrent fire timer, mens to-baller vil bruke rundt tre timer og 15 minutter på sine runder.