Espen Kofstad hadde den beste norske avslutningen i Made in Denmark Challenge på Aalborg Golfklubb med tre under par, 68, tross en avsluttende dobbelbogey.

I øvrig inneholdt Kofstads scorekort seks birdier og én bogey for -2, samme score som Eirik Tage Johansen.

Johansen hadde en parrunde med tre hver av birdie og bogey, og begge endte på delt 26.-plass, ti slag etter vinneren Bernd Ritthammer fra Tyskland.

Kristian Krogh avsluttet med fire over par, 75, med to birdier, fire bogeyer og én dobbebogey på kortet for +6 totalt og delt 65.-plass.

Se også: Resultater fra Danmark


Runde 3: Eirik Tage Johansen beste nordmann

Det ble ingen stor norsk dag lørdag i Made in Denmark Challenge på Aalborg Golfklubb. Nordmennene er delt 28, delt 49 og delt 57 før siste runde.

Eirik Tage Johansen hadde verken en spesielt bra eller en spesielt dårlig runde lørdag. Med tre hver av bogey og birdie ble det par for dagen og -2 totalt; ned én plassering til delt 28.-plass før finalerunden.

Espen Kofstad hadde en fryktelig runde på sju over par, 78, med én birdie, fire bogeyer og to dobbelbogeyer. Det gir +1 totalt, og et durabelig fall fra tetkampen til delt 49.-plass.

Kristian Krogh hadde to over par, 73, for dagen etter tre birdier og fem bogeyer, og har +2 på sin delte 57.-plass.

John Hahn fra USA leder på -12, fire slag foran et beite på fem spillere.


Runde 2: Tre nordmenn videre

Endelig klarte Kristian Krogh en cut igjen, i Made in Denmark Challenge på Aalborg Golfklubb. Både Espen Kofstad og Eirik Tage Johansen er bra med.

Selv om Kofstad er med i tetkampen med -6, tre slag etter teten, er nok drammenspiller Kristian Krogh den gladeste nordmannen på challengturnering i Ålborg denne helegen.

Etter seks missede cutter på rad fikk han endelig køllene og marginene på sin side under runde to av Made in Denmark Challenge. Med tre birdier og 15 par ble det tre under for dagen, par totalt, og videre på delt 51.-plass, ett slag foran cutgrensen på +1.

Kofstad hadde sin andre tre under par 68-runde på rad, denne gangen med fem birdier og to bogeyer, og er så absolutt med og kjemper om den seieren han annonserte på forhånd at han gjerne ville ta.

Med -6 er han tre slag bak engelske Aaron Rai, og fire slag foran landsmann Eirik Tage Johansen, som deler 27.-plassen.

Siddisen måtte over par fredag etter én birdie og to bogeyer, men sju slag fra teten og tre slag fra topp-10 er ingenting med 36 hull igjen å spille.


Runde 1: To norske i tetkamp

Både Espen Kofstad og Eirik Tage Johansen åpnet Made in Denmark Challenge med tre under par, 68, på Aalborg Golfklubb. Det gir delt 13.-plass.

Kofstad hadde en av de tidlige starttidene torsdag, og signerte scorekortet på delt tredjeplass etter fire birdier og én bogey.

Johansen spilte sent, og hadde et scorekort som inneholdt et bredt spekter av gode og mindre gode hull: En eagle på hull4, som er et par-4-hull. I tillegg stor det fire birdier, en bogey og en dobbelbogey på kortet.

Summert ble også det tre under par, og med -3 er de to nordmennene fire slag bak ledende Johan Hahn fra USA. Fire mann deler andreplassen på -6.

Torsdag starter Eirik Tage Johansen klokken 8.20, Espen Kofstad klokken 13.10. Kristian Krogh, som åpnet med tre over par, 74, på delt 109.-plass, starter sin andrerunde klokken 8.10.

Kofstad innenfor på rankingen

Til tross for misset cut i Skottland forrige uke er Espen Kofstad fremdeles innenfor topp-15, som vil gi europatourkortet for 2017. Kofstad er på 14.-plass med 33.645 euro.

Eirik Tage Johansen er nummer 54 med 12.520 euro.