Foto: Jade Dragon

Det er mange morsomme rekorder og rangeringer i golf. Listen over verdens lengste golfbaner appellerer nok mest til skikkelig macho spillere.

Det amerikanske nettstedet Golf Advisor, som har undertittelen Golf rating reviews by golfers, for golfers, har laget en liste machoene vil elske; listen over Verdens lengste golfbaner.

1. Jade Dragon Snow Mountain Golf Club, Lijiang, Kina

7816 meter, par 72, 3292 meter over havet

Det er ingen bombe at verdens lengste golfbane ligger i den kinesiske delen av Himalaya. Jade Dragon Snow Mountain Golf Club ligger i en dal 3300 meter over havet.

Utsikten er mot 5596 meter høye Jade Dragon Snow Mountain. Banen er designet av  Robin Nelson og Neil Haworth, og ligger i  Yunnan-provinsen nær Lijiang.

Hull 5 er banens lengste, et par-5 på 650 meter. Luften er så tynn her oppe at det tilbys oksygen i golfbilene.

2. Legend Golf & Safari Signature Course, Waterberg, Sør-Afrika

7748 meter, par 72, 1371 meter over havet

Legend Golf & Safari Signature Course er mest kjent for sitt ekstreme 19. hull, et par-3- til en green formet som Afrika, flere hundre høydemeter nedenfor utslagsstedet. Forøvrig er hvert av hullene er designet av ulike, kjente golfere,

3. Blair Atholl Golf Course, Johannesburg, Sør-Afrika

7699 meter, par 72, 1755 meter over havet

Gary Player-designede Blair Atholl Golf Course, tilhører en privat klubb like utenfor  Johannesburg, og er bare en tanke kortere enn Legend.

Banen åpnet i 2007, har flere hull langs Crocodile River, og har fem par-5-hull som er lenger enn 550 meter.

Men så var dette med høyden, da …

De fleste har fått med seg at høyden over havet påvirker ballens flukt. Ekspertene regner at ballen flyr 10 prosent lenger per 1500 meter over havet.

Tar vi det med i betraktning, så spørs det om ikke verdens fjerde lengste golfbane er den som oppleves som lengst: Nemlig Pines Course på The International Golf Club, i Bolton, Massachussets.

Den måler 7612 meter, har en par på 73. Og ligger bare 117 meter over havet …