De norske på tourene Uke 44

Her får du en oppsummering over hvordan det gikk for de norske proffene som var i aksjon i turneringsuken som ble avsluttet søndag 6. november.

PGA Tour med Viktor Hovland i Mexico

VViktor Hovland hadde muligheten til å bli historisk ved å ta sin tredje seier på rad i World Wide Technology Championship at Mayakoba-på Mexicos østkyst.

Eter en solid start på 2023sesongen med femteplass 0g 21.-plass ankom 25-åringen det meksikanske ferieparadiset med ambisjoner om å blande seg inn i tetkampen i sin tredje turnering for sesongen.

Kjedelig dobbeltbogey

Etter tre runder var nordmannen godt med i toppkampen. Han innledet runde fire med to par. Men så fikk seiershåpet et solid skudd for baugen med en sur dobbelbogey på det forholdsvis enkle hull 3, som ga et ras på resultatlisten.

Kjappe birdier på de to neste hullene stoppet blødningen, og deretter gikk det i stødige par fram til runding.

Dagens siste ni hull ble en opptur med tre under par, 32, etter seks par og birdier på hullene 10, 14 og 17. Og dermed delt tiendeplass på seks under par som sluttresultat.

Etter å ha ledet så godt som hele veien tok amerikaneren Russel Henley en overbevisende seier på -23, fire slag foran landsmann Brian Harman.

Se også: Resultater fra Mexico

 Challenge Tour finaleturnering med Kristian Krogh Johannessen på Mallorca

Europatour-kortet 2023 har lenge ligget trygt og godt i lomma til dramnenspiller Kristian Krogh Johannessen.Challengetourens finale på Alcanada-banen nord på ferieøya Mallorca handlet derfor mest om hvor god kategorien hans vil bli på DP World Tour 2023.

Med runder på 72, 73,70 og71 slag endte 27-åringen fra Hokksund på 16.-plass med to under par, syv slag bak den engelske vinneren, Nathan Kimsey.

Kristians første mulighet til å kunne lufte sitt nye europatourkort blir i Joburg Open i Sør-Afrika 24. til 27. november.

Se også: Resultater fra Mallorca

DP World Tour Q-School andre steg, med Elias Bertheussen, Andreas Halvorsen og Jarand Arnøy i Spania

Tre nordmenn spilte europatourens andresteg i Spania, der det ble spilt om å komme seg videre til finalesteget over seks runder, den såkalte helvetesuken. Finalesteget avgjøres 11. til 16. november på Lakes Course, Infinitum i Tarragona sør for Barcelona.

Dessverre får vi bare én nordmann i Q-school-finalen, nemlig Elias Bertheussen fra Byneset GK, som endte på en sterk tredjeplass på Desert Springs Golf Club i Almería. Elias hadde rundene 74-68-68, som ga -13 totalt.

Dessverre måtte Andreas Halvorsen fra Larvik GK og Jarand Arnøy fra Fana GK begge finne seg i å bite i gresset med henholdsvis ett og to slag over kvalgrensen, som endte på syv under par.

Se også: Resultatater fra Almeria

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  
 • DP World Tour: Joburg Open med Kristian Krogh Johannesen og Elias Bertheussen (24. - 127november  LET:
  Andalucia Costa del Sol Open med Marianne Skarpnord (24. - 127november •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.