De mest populære europeiske golfbanene

HER BLE RYDER CUP 2018 SPILT: Le Golf National i Versailles utenfor Paris. Foto: Chris Turvey

Golf har etter hvert blitt en folkesport, og det finnes mange gode golfbaner i Norge. Likevel er det mange golfere som gjerne søker seg til andre land i Europa for å spille, selvfølgelig spesielt i den lange vintersesongen.

Det er også ute i Europa som de virkelig kjente banene finnes, de som de store turneringene og for eksempel Ryder Cup spilles på. Kanskje har du fulgt med på sendinger fra «Le Golf National», og satset noen kroner på resultatet på Betsson odds, for å få enda litt mer spenning? Da er neste steg å faktisk hive seg på flyet, og spille selv. 

De store klassiske banene som mange drømmer om

Opp gjennom årene er det flere nordmenn som har markert seg i internasjonale golfsammenheng, og Viktor Hovland er et av de store fremtidshåpene. For mange golfere er det en drøm å få spille på noen av de store banene, som også proffene har spilt på.

Et godt utgangspunkt for å finne noen av de virkelig ikoniske golfbanene i Europa, er å se på hvor den europeiske utgaven av Ryders Cup har vært arrangert opp gjennom årene:

 • Le Golf National, i kommunen Guyancourt sørvest for Paris, er den banen som Ryders Cup ble spilt på i 2018. Europa knuste USA dette året, med 17,5 mot 10,5. Denne imponerende banen er designet av arkitektene Hubert Chesneau og Robert Von Hagge, og åpnet i 1990. Banen har plass til hele 80 000 tilskuere, så det er nok av plass. Dessuten arrangeres Open de France her, og i 2024 skal de banen brukes i de olympiske spillene.
 • Gleneagles er et hotell i Skottland, med tre imponerende golfbaner. Den mest kjente er «PGA Centenary Course» som er designet av Jack Nicklaus, og han omtalte den som «det beste landområdet jeg noensinne har fått jobbe med».
 • Real Club Valderrama ligger i Andalusia, noen kilometer fra Gibraltar. Banen ble bygget i 1974, og har flere ganger vært ranket som den beste banen i Europa. Spania og Portugal nyter godt av stabilt vær, og sammenlignet med for eksempel Gleneagles er baner som denne mye mer aktuelle vinterstid.

Uoppdagede perler, og litt sære golfbaner

Golf er en internasjonal sport, og det skal vanskelig gjøres å finne et land i Europa uten golfbaner. 

Moskva er helt sikkert ikke den første byen du tenker på i forbindelse med golf, men det har vært en forrykende utbygging av golfbaner i og rundt byen. Et par andre eksempler på virkelig spesielle baner er:

 • Headfort Golf Club er en bane i nærheten av Dublin, som virkelig er en integrert del av landskapet. Sammenlignet med de mange konstruerte banene rundt om i verden, tar denne banen hensyn til de naturlige vannene, skogområdene og andre hindringene i området.
 • La Jenny er en svært spesiell golfbane i Bordeaux-området i Frankrike. Selve banen er kanskje ikke fantastisk, men det er en av svært få for naturister. Så hvis du har drømt om å spille golf helt uten klær, er dette kanskje et alternativ.

Det er altså egentlig bare fantasien som setter grensene for hvor og hvordan du kan spille golf, uansett hvilken destinasjon i Europa du foretrekker.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: The Genesis Invitational (13. – 16. februar)
  Challenge Tour: Dimension Data Pro-Am med Eirik Tage Johansen og Kristoffer Reitan (13. – 16. februar)
  Asian Tour:  Qualifying School 1st Stage Section B med Jarand Arnøy og Kevin Andre Wright (12. – 15. februar)
  Gecko Tour: Westin La Quenita Courses A & C med Martin Ulseth, Mats Heien, Knud Andreas Krokeide, Michael Krokeide og Cecilie Lønberg (10. – 11. februar)
  Gecko Tour: Villa Padierna Flamingos med Martin Ulseth, Knud Andreas Krokeide og Mats Heien (13. – 14. februar)
  South Florida PGA Tour: Puerto Rico Open Pre-Qual med Andreas Halvorsen (11. – 12. februar)
  Outlaw Tour: Ken McDonald Classic med Mathias Lynne Schjølberg (12. – 14. februar)
   Australian Ladies Professional Golf: ISPS Handa Women´s Australian Open med Marianne Skarpnord, og Tonje Daffinrud    (13. – 16. februar)
  Amatør: Portuguese International Amateur Championship med  Herman Wibe Sekne, Michael A. Mjaaseth og Baard B. Skogen (12. – 15. februar)
  College: NorthropGrumman Reg. Challenge med Sandra Nordaas, Arizona og Karoline Stormo (9. – 11. februar)
  College: Lady Puerto Rico Classic med Dorthea Forbrigd og Oda Sofie Kilsti (9. – 11. februar)
  College: Orange Co. Collegiate Classic med Erik Thomassen, Mats Ege og Tomas Helgø   (10. – 11. februar)

 • Youtube

  Error type: "Forbidden". Error message: "Daily Limit Exceeded. The quota will be reset at midnight Pacific Time (PT). You may monitor your quota usage and adjust limits in the API Console: https://console.developers.google.com/apis/api/youtube.googleapis.com/quotas?project=537752813138" Domain: "usageLimits". Reason: "dailyLimitExceeded".

  Did you added your own Google API key? Look at the help.

  Check in YouTube if the id JanEspelid belongs to a username. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.
 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Marked

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.