De beste golfbanene i nærheten av London – kombiner golf og Premier League!

Kilde: https://www.facebook.com/HendonGolf

London er et populært reisemål for mange nordmenn, og med relativ hard konkurranse er det ofte mulig å finne rimelige billetter. Dessuten er engelsmennene ikke helt fremmed for golf, og hvis du dessuten følger med på Premier League kan kombinasjonen være perfekt. Men hvor bør man ta turen når man har hentet ut golfbaggen på noen av flyplassene rundt London?

Er det best å bo sentralt i London, eller ved en golfbane?

Hvis man virkelig skal prøve å slå sammen alt som London har å by på i en reise, da er det sannsynligvis lurt å bo sentralt. Det finnes faktisk et greit utvalg av golfbaner som er mulige å nå med metroen, så golfaspektet ved reisen er ikke noen grunn til å ta turen langt utenfor sentrum. Husk at du kan betale med det vanlige kontaktløse kortet ditt direkte på metroen, du trenger ikke Oyster-kort.

 • Det finnes en driving range midt i London, nemlig Greenwich Peninsula Golf Range. Dette anlegget ligger da ved North Greenwich stasjonen, på Jubilee-linjen. Det er selvfølgelig snakk om en virtuell driving range. Det finnes noen flere lignende virtuelle anlegg i sentrum, men etter en rundt på Greenwich Peninsula Golf Range foretrekker sannsynligvis de fleste en skikkelig golfopplevelse utendørs neste dag.
 • Stanmore Golf Club er et alternativ med 9 hull, og nærmeste stopp er også her på Jubilee-linjen – nærmere bestemt Canons Park.  Det er Dr. Alistair Mackenzie som har designet banen, noen kjenner han kanskje som mannen bak Augusta National og Royal Melbourne.
 • Hendon Golf Club kan by på litt luftigere omgivelser enn Stanmore, men fortsatt innenfor rekkevidde med kollektivtransport. Her er det Mill Hill East på Northern Line som er det beste alternativet. Det er Harry Colt som står bak denne banen, med flate brede fairwayer

Den beste kombinasjonen av fotballkamp og golf

Nordmenn simpelthen elsker engelsk fotball, og resultater på engelsk fotball er minst like interessante og populære som norsk tipping resultater på de tradisjonelle norske lagene. Fotballdelen er derfor selvfølgelig avhengig av hvilket lag reisefølget egentlig holder med. London-lagene som man kan velge mellom er:

 • Arsenal var Londons første profesjonelle fotballklubb, og er mange nordmenns favoritt. De spiller hjemmekampene sine på Emirates Stadium – som har en kapasitet på hele 60 383 tilskuere.
 • Chelsea spiller selvfølgelig på Stamford Bridge, som har plass til 41 798 besøkende, og dette laget har også mange norske fans.
 • West Ham United er faktisk det laget i Oslo som har kapasitet til flest på stadion sin, de spiller nemlig på London Stadium med omtrent 66 000 plasser.

I tillegg til disse tre lagene er også Tottenham Hotspur og Crystal Palace London-lag som spiller i Premier League. Dessuten er Fulham og Queens Park Rangers et par velkjente lag i lavere divisjoner. Og som om det ikke var nok er det viktig å huske på at når disse London-lagene spiller hjemmekamper så er det selvfølgelig et annet lag som er på besøk. Med litt planlegging er det derfor ikke noe problem å samkjøre London-besøket med nesten hvilket som helst lag i Premier League, så lenge du synes det er greit med bortekamp for laget ditt.

Noen avsluttende tips og råd

På en tur til London er det kanskje ikke nødvendig å ta med hele den vanlige golfbaggen, og en såkalt «pencil bag» kan være en smart løsning. Spesielt på metroen så er det ikke nødvendigvis veldig populært å reise rundt med den vanlige fullstore baggen. Husk også på bagasjereglene til flyselskapet du flyr med. Her skjer det hele tiden endringer, så det kan være lurt å sjekke prisene i forkant av reisen. 

I tillegg er en kombinasjonsreise med både golf og fotball i London noe som kanskje passer best til besøkere som har vært i London noen ganger. Heldigvis gjelder det mange nordmenn, så dette er kanskje ikke en stor utfordring. Det er likevel selvfølgelig ikke umulig å få booket inn begge deler også på sitt første besøk, men da bør man ha satt av nok tid. Det kan være at besøket føles litt oppstykket ut hvis man skal haste fra et sted til et annet allerede første gangen man er i byen.

Så er det bare å krysse fingrene for pent vær, men ha også i bakhodet at klimaet rundt London er maritimt og på langt nær like solsikkert som for eksempel golfdestinasjonene i Spania. Men ikke la det avskrekke deg – husk at «det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær».

Kilde: https://www.stanmoregolfclub.co.uk/course/course-overview/

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.