Tolv norske jenter stiller til start i LET Access-turneringen Drøbak Open torsdag til lørdag, med Tonje Daffinrud, Rachel Raastad og Marita Engzelius i fremste rekke.

Tonje Daffinrud er Norges tredje høyest rangerte spiller som nummer 402 på verdensrankingen.

Med de to fremste, Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord, opptatt med OL i Rio fronter 24-åringen fra Vestfold GK et sterkt norsk felt i sesongens første internasjonale proffturnering på hjemlig grunn.

Jeg gleder meg til turnering på hjemmebane. Det har vært en lang periode uten mange turneringer i det siste, så jeg gleder meg til to uker på rad med LET Access i Norge. Jeg har gjort gode forberedelser med teamet, og gleder meg bare til å få opp spenningsnivået, sier Daffinrud i en pressemelding fra Norges Golfforbund.

Drøbak Ladies Open er en fellesturnering mellom Nordea Tour og LET Access Series, har en premiesum på 330.000 kroner (35.000 euro) og er en av to norske turneringer på nivå to i europeisk proffgolf for damer.

Fin balanse proff og amatør

Drøbak Ladies Open spilles over 54 hull fra torsdag til lørdag med rundt 140 deltakere, hvorav altså tolv er norske.

I tillegg til Daffinrud vil nok publikum holde et spesielt øye på nummer 662 på verdensrankingen, Rachel Raastad fra Kjekstad GK. Hun hadde tidligere Drøbak som hjemmeklubb, og kan kanskje dra fordel av at hun kjenner banen godt.

Marita Engzelius er feltets tredje store, norske profil. Oslospilleren har tilhold på LPGAs rekrutteringsserie i USA, Symetra Tour, og er nummer 843 på verdensrankingen.

— Å spille turneringer i Norge er en stor fordel for meg da jeg kan være mye tettere på trenerne mine enn jeg normalt er i USA. Det blir gøy, sier Engzelius før turneringen.

De øvrige norske spillerne er Cecilie Lundgreen (Borregaard GK), Veslemøy Heramb (Atlungstad GK),  Stina Resen (Oslo GK), Mariell Bruun (Larvik GK), Michelle Forsland (Oppegård GK), Maiken Bing Paulsen (Drammen GK), Julie Marie Skalleberg (Larvik GK), Julie Loennechen (Nøtterøy GK) og Julie Hovland (Oslo GK).

Se også: Livescoring fra Drøbak