Foto: LET

Med en avslutning påpar to under par, 69, ble Tonje Daffinrud beste norske spiller på delt 13.-plass i Lalla Meryem Cup med -5. Gwladys Nocera forsvarte seieren fra i fjor.
daffinrud-beste-norske-p--13--plass

SINE ANDRE TOPP-20: Delt 13.-plass i Lalla Meryem Cup var Tonje Daffinruds andre topp-20 på bare tre starter på Ladies European Tour 2015.

Med serien 67-72-71-69 for fem under par, 279, ble Daffinrud eneste norske i topp-15 i Marokko.

Caroline Martens avsluttet med en 72-runde for +2 og delt 39.-plass mens Marianne Skarpnord brukte to slag mer for en delt 49.-plass med +4.

Franske Gwladys Nocera forsvarte fjorårets seier med to slag på -13 foran en trio på delt andreplass.

I Florida asvluttet Caroline Westrup ukens Symetra-turnering med fem over par, 77, for +11 og delt 67.-plass, 13 slag bak vinneren Kim Sue fra Canada.

LPGA-turneringen Kia Classic i California endte med misset cut for Suzann Pettersen med ett slag på par etter 71-73. Cristie Kerr vant på -20.

Resultater:
LPGA: Kia Classic
LET: Lalla Meryem Cup
Symetra Tour: Florida’s Natural Charity Classic


Runde 1:
Daffinrud direkte i tet

Fem norske jenter er i sving på de største dametourene denne helgen. På europatouren starter rookie Tonje Daffinrud turneringen med å gå i ledelsen første dag.

Fire birdier og resten par ga 67 slag og delt ledelse på med finske Ursula Wikström for Tonje Daffinrud.

Vestfold-spilleren har hele ti spillere halsende ett slag bak og ytterligere sju to bak.

— Jeg følte meg bra, og kunne angripe en del ev pinnene, sier 23-åringen.

— Men det er fortsatt tidlig, så jeg legger ikke altfor mye vekt på det. Jeg vil bare gå ut og gjøre det samme i morgen.

Marianne Skarpnord deler 31.-plassen med 17 spillere på par, mens Caroline Martens startet svakt med fem over par, 76, på delt 102.-plass.

På LPGA Tour åpnet Suzann Pettersen Kia Classic i California med én under par, 71, og delt 49.-plass, seks slag bak ledende Mirim Lee.

Ukens Symetra-turnering, med Caroline Westrup, starter i Florida fredag.


Onsdag:
Fem jenter redder Norges ære

I en uke uten nordmenn på herretourene, er det damene som må bære Norges ære på sin skuldre. Tre spiller ukas europaturnering, én på LPGA Tour og én på Symetra Tour. Her er oversikten.

Den tetteste kampen jentene i mellom kommer til å stå i Marokko i Lalla Meryem Cup, med start torsdag. Her skal formspiller Marianne Skrpnord forsvare sin tredjeplass på pengelisten etter fire turneringer.

Mot henne står blant andre Caroline Martens, som med 27.-plass på pengelisten aldri har hatt en sterkere sesongåpning.

Stjerneskuddet Tonje Daffinrud har bare fått plass i halvparten av LET-turneringene så langt, men ligger likevel på en imponerende 47.-plass. Med det spillet hun har vist vil ingen bli overrasket om den ferske proffen står igjen som beste norske søndag.

Fredag er det klart for sesongens tredje Symetra-turnering. Så langt har Caroline Westrup en delt 19.- og en delt 46.-plass, og er nummer 34 på rankingen.

Suzann Pettersen spiller sin tredje LPGA-turnering for sesongen, den første i USA.

Kia Classic i California blir en fin oppkjøring til årets første majorturnering, Ana Inspiration (tidligere Kraft Nabisco Championship) i Palm Springs i den californiske ørkenen neste uke.

Tutta har ikke fått den sesongstarten hun kunne ønske. Hun har slitt med putteren, og ligger på 34.-plass på CME-rankingen etter å ha spilt to av de tre LPGA-turneringene i 2015.

Pressemelding fra Norges Golfforbund:
Ana Inspiration er årets første Major, og naturlig nok ett av årets høydepunkt for Suzann «Tutta» Pettersen.

Med en drøy uke igjen til storturneringen blir kommende helgs LPGA—turnering i Carlsbad derfor en viktig generalprøve.

— Jeg synes jeg fikk ut mye bra spill i Kina, og beviser at nivået er godt nok til å vinne. Nå gjelder det bare å finne det siste ekstra giret, så blir dette riktig bra, sier Tutta.

Kia Classic spilles i Carlsbad som ligger i California nord for San Diego.

Dette er sjette utgave av turneringen som også i år arrangeres uken før den første av i alt fem Major—turneringer i 2015

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.