26. september 2023 00:15

Foto: Unsplash

Casper Ruud har hatt noen solide resultater på tennisbanen de siste årene, og ligger for tiden som nummer 36 på verdensrankingen. Denne sesongen har imidlertid blitt noe amputert som følge av Covid-19, og siden Paribas Open i mars har samtlige turneringer på ATP-touren blitt innstilt. Da har han tid til å spille golf.

Det melder Norsk Golf.

Får wildcard

Ruud har ikke kvalifisert seg til norgesmesterskapet, men han har fått et wildcard av Holtsmark GK. Som arrangørklubb har de fire wildcard å gi ut, i tillegg til å være klubben hvor Casper selv er medlem.

Målet er å klare cuten, noe som ikke er utenkelig med et handicap på +0,5. Han må imidlertid spille godt, det er et knallsterkt felt som braker sammen på Holtsmark mellom 30. juli og 2. august. Med korona-pause i internasjonale golfturneringer i Europa er det flere spillere med erfaring fra europatouren. Espen Kofstad, Kristoffer Reitan, Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud er bare noen av profilene som har meldt sin ankomst.

Sendes på Eurosport

Det har aldri tidligere vært så massiv TV-dekning fra NM i golf. Eurosport planlegger å sende totalt ti timer fra turneringen, inkludert livesending på søndagen med både ekspertkommentatorer og reportere. På grunn av Covid-19 blir det lagt begrensninger på muligheter for publikum, så dette er et kjært tilskudd for mange.

Med økt TV-dekning er det også naturlig hvis det blir økt interesse for å satse penger på norgesmesterskapet. Turneringen er ennå noen uker unna, men om det kommer noe oddsprogram kan du få de beste tipsene for online gambling hos bloggen til Jackpot City.

Kontroversielt

Det har vært litt diskusjon i sosiale medier angående det at en som egentlig ikke driver med golf skal bli tildelt en av de fire wildcard-plassene. Men arrangøren står fritt til å tildele wildcard som de ønsker, og det er ikke noe tvil om at et så kjent navn som Casper på deltakerlisten blir det ekstra med blest rundt golfen.

At idrettsstjerner og andre kjendiser får innpass i større turneringer er ikke uvanlig, og dette er noe som skjer med jevne mellomrom i USA. Stjerner Tony Romo og Bill Murray er eksempler på spillere som har blitt invitert til større turneringer på bakgrunn fra andre arenaer enn golfbanen.

Hovland og Ventura imponerer

Økt interesse blir det også når våre to største golfprofiler Viktor Hovland og Kristoffer Ventura imponerer på PGA-touren. Selv om de begge falt litt på sisterunden under Rocket Mortage Classic i Detroit, havnet de på henholdsvis 12. og 21. plass med ett slag mellom seg.

Ventura har den siste tiden måttet konsentrere seg om Korn Ferry Tour, som er nivå 2. Hovland har på sin side hatt det travelt på PGA-touren. Og er i skrivende ranket som nummer 33 i verden, den klart beste plasseringen for en nordmann noensinne.

ermed er han automatisk invitert til alle store turneringer fremover, både majors, WGC-turneringer og The Players Championship. I tillegg er han allerede kvalifisert til de utsatte majorturneringene PGA Championship og U.S Open, og ligger an til å kvalifisere seg til legendariske The Masters i november.

Kommentarer