Kristoffer Reitan avanserte ni plasseringer siste dag av det åpne franske mesterskapet etter på én under par, 70, søndag på fjorårets Ryder Cup-arena i Paris.

Dermed ble det tre under par for Oslo-spilleren totalt på Le Golf National, og delt 18. plass i Open de France.

Turneringen ble vunnet av belgieren Nicholas Colsaerts på -12 etter en tett og og jevn kamp mot Joachim B. Hansen, som havnet ett slag bak.

Bak dansken fulgte lederen etter første runde, sørafrikaneren George Coetzee, med -11.

Open de France

Reitans Facebook-side forteller om en runde i regn og iskald vind på Le Golf National i Versailles utenfor Paris. 70-runden gjorde at 22-åringen avanserte ni plasseringer søndag, og fikk med seg en premiesjekk på 197.000 kroner ( 19,264 euro).

Race to Dubai-rankingen avanserte han fire plasseringer til 144. plass med én turnering igjen å spille. Forsvarer han den plasseringen er han sikret en plass i finalesteget i kvalifiseringen til neste års Europatour.

Men med en topplassering i Portugal Masters, som starter torsdag, kan han komme seg innenfor topp 110, og med det beholde Europatour-kortet.

Den andre nordmannen i feltet, Espen Kofstad, misset cutten med tre slag på +6. 32-åringen åpnet turneringen med en runde på par, som dessverre ble fulgt opp av seks over par, 77 fredag.

Se også: Resultater fra Paris