Avslutning på to over par, 74, ga Caroline Westrup delt 41.-plass og kategori 17 på LPGA i 2016.

Med tre birdier, tre bogeyer og én dobbelbogey endte Caroline Westrup på +1, fem slag bak grensen for å få full LPGA-status kommende sesong.

Det gjør at hun, som én av 29 spillere mellom 21.- og 45.-plass, blir plassert i kategori 17 på LPGA-touren kommende sesong.

Nok en sesong på Symetra Tour

For Bærum-spilleren betyr det nok en sesong på Symetra Tour, med plass i få, om noen, turneringer på hovedtouren.

Som delt 41, og beste skandinav, havner Westrup rundt nummer 200 på Priority List, prioritetslisten som avgjør om spillere kommer med i en turnering eller ikke.

På LPGA har de fleste turneringene et startfelt på 144 spillere, som gir liten mulighet for en så lavt ranket spillet som Caroline Westrup til å få plass i turneringer.

Den eneste av fjorårets Kategori 17-spillere som klarte å beholde LPGA-kortet for 2016 var Charlie Hull, delt 28 i Q-School 2014.

Hun gjorde det ved å ta vare på de få sjansene hun fikk, og avanserte i de to re-rankingene LPGA har hver sesong.

Caroline Martens endte på delt 70.-plass blant de 73 spillerne som fikk spille alle fem rundene med +10 etter en avsluttende åtte over par 80-runde.

Simin Feng fra Kina vant Q-School med hele sju slag på -18.

Se også: Resultater fra Daytona Beach


 

Runde 4: LPGA-håpet i et halmstrå, fire slag bak

En god fjerderunde på to under par, 70, sendte Caroline Westrup til delt 34.-plass i LPGA-tourens kvalikfinale i Florida.

BLørdag hadde bærumspilleren fire birdier og to bogeyer på scorekortet, og avanserte til én under par for turneringen.

Det er likevel akkurat like mange slag bak grensen for avansement til LPGA som hun startet dagen med; topp-20 går ved -5.

Det må altså en knallrunde til for at Caroline Westrup skal sikre seg LPGA-medlemskapet 2016.

For Caroline Martens er LPGA-tråden tre slag tynnere. Også hun hadde en 70-runde lørdag, men med +2 toalt ligger hun sju slag bak topp-20.

Marita Engzelius får ikke spille søndagens finalerunde. Med par lørdag og +8 totalt var hun fem slag bak de 70 som får spille alle fem rundene i Q-School-finalen.

 


 

Runde 3: Westrup fire slag bak med to runder igjen

Med to runder igjen av LPGA-tourens kvalikfinale i Florida er det nok bare Caroline Westrup som har en viss mulighet til LPGA-kortet for 2016.

Etter tre av dem runder går topp-20 ved -3. Caroline Westrup på delt 57.-plass har +1 etter en parrunde også fredag.

Runden inneholdt tre birdier på de første ni hullene, og deretter bogey på hull 15 og dobbelbogey på hull 16.

Caroline Martens er på delt 87.-plass etter én under par, 71, for +4 totalt. For Marita Engzelius er nok løpet kjørt etter tre over par, 75, fredag og +8 totalt på delt 128.-plass.

Simin Feng fra Kina leder fortsatt, nå med -12 og to slag foran Cydney Clanton fra USA. Ingen skandinaver er blant topp-20.

 


 

Runde 2: Westrup tre slag bak med tre runder igjen

Med tre runder igjen av LPGA-tourens kvalikfinale i Florida er Caroline Westrup den av våre som har best heng på LPGA-kortet for 2016.

Westrup hadde en andrerunde på par etter tre hver av birdie og bogey på Jones-banen ved LPGA International i Daytona Beach, Florida.

Det plasserer bærumspilleren på delt 58.-plass med +1, tre slag bak topp-20 og opprykk til LPGA-touren.

Lang vei for Martens og Engzelius

Caroline Martens og Marita Engzelius ser ikke ut til å finne ut av det på de to LPGA Interational-banene. Torsdag ble det henholdsvis tre over par og to over par.

Dt gir både hagaspilleren og oslospilleren +5 på delt 112.-plass, sju slag bak å kunne kjempe om LPGA-kortet og tre slag bak topp-70, som vil få en begrenset LPGA-kategori for kommende sesong.

Simin Feng fra Kina og Julie Yang fra Sør-Korea leder på -9. Therese O’Hara fra Danmark er eneste skandinav som i øyeblikket snuser på kortet med -2 og delt 18.-plass.

Fredag starter Westrup klokken 14.22 norsk tid på Hills Course. Hun følges av Engzelius klokken 14.55 og Martens klokken 15.06, også de på Hills.

 


 

Runde 1: Slapp start for Q-School-jentene

Alle de tre norske måtte over par i første runde av  LPGA-tourens kvalikfinale i Florida  med Caroline Westrup som den beste med +1.

Caroline Westrup, Caroline Martens og Marita Engzelius fulgte hverandre som perler på en snor etter onsdagens spill på Hills-banen på LPGA International-anlegget i Daytona Beach, Florida.

Dessverre er trioen litt lenger bak enn vi liker å se: Westrup er +1 på delt 79.-plass, Martens +2 på delt 102.-plass og Engzelius +3 på delt 119.-plass.

Vi skal selvfølgelig ikke avskrive de tre norske etter første runde. Torsdag venter den noe enklere Jones Course, og de tre bør ha muligheter til å avansere. Westrup er først ut klokken 14.22 norsk tid, Martens følger klokken 14.55 og  Engzelius klokken 16.12.

De tre er med og spiller om rundt 20 plasser på LPGA-touren i 2016. Avgjørelsen faller søndag, og etter første runde går topp-20 ved -2.

Simin Feng fra Kina og Christine Song fra USA, som begge spilte Jones-banen, leder på -7.


 

Før turneringen

Caroline Martens, Marita Engzelius og Caroline Westrup spiller om rundt 20 plasser på LPGA-touren på to baner i Florida de neste fem dagene.

— Alt føles bra og jeg er klar for første dag, sier Caroline Westrup til Golferen.no fra Daytona Beach i Florida, der LPGAs kvalikfinale spilles fra onsdag til søndag.

I fjor fikk 19 spillere LPGA-kortet etter Q-School. 29-åringen har vært nær ved å klare kortet tidligere. Med én seier i årets Symetra Tour håper hun det er tid for å kunne ta turen opp i gjeveste selskap.

— Jeg har spilt banene mange ganger, så det er mest snakk om å få inn speeden på grenene, forteller Westrup om treningen på Hills Course og Jones Course før alvoret begynner.

— Jeg var med Team Norway i Spania, og har jobbet litt med svingen. Det føles bra, og det er bare å stole på det jeg gjør! avslutter en kamplysten bærumspiller.

Vil ikke snakke med pressen

Feltets andre norske Caroline, med Martens til etternavn, uttaler seg gjennom sin mor Ingrid.

— Hun har skrudd av sosiale medier denne uken, så jeg svarer for henne, innleder Ingrid Martens.

— Jeg er caddie for turneringen og ting er i rute. Caroline har trent bra og er klar, så vi tar ett slag av gangen, og hun gleder seg til å komme i gang, konkluderer mor Ingrid, som selv er norgesmester i golf.

Det har ikke lykkes Golferen.no å få kontakt med Marita Engzelius før kvaliken.

Alle de tre norske åpner på Hills Course onsdag. Caroline Westrup er først ute med start klokken 15.28 norsk tid. Deretter Marita Engzelius klokken 15.40 og Caroline Martens klokken 16.01.