Atlantic Links er Englands ukjente linksparadis

BEDRE BLIR DET NEPPE: Linksentusiaster kan falle i staver over skjønnheten i en linksbane. Her representert ved hull 9 på Saunton East Course. Foto: Atlantic Links

Når linksbaner nevnes er det Skottland, Irland, Wales og Englands sørlige og nordøstre hjørner golfpurisister gjerne tenker på. Tenk om igjen!

Atlantic Links er fellesbetegnelsen på fem fantastiske, nesten ukjente, golfklubber med linksbaner. De ligger som perler på en snor nedover kysten fra Bristol til Cornwall.

Én av grunnene til at kvintetten Burnham & Berrow i Somerset, Royal North Devon og Saunton i Devon og St Enodoc og Trevose i Cornwall har kommet litt i bakleksen i forhold til Skottland og Irland skyldes for en stor del dårligere flyforbindelser enn de mest berømte linksområdene.

Nye flyruter åpnes

Med nye flyruter til og fra Cornwall Airport Newquay, Bristol Airport og Exeter International er tilgjengelighet blitt et langt mindre hinder. Fra Skandinavia går det direktetrute til Bristol fra København og Kiruna.

Fra flyplassen er det noen få kilometer til den nærmeste Atlantic Links-banen,  Burnham & Berrow, og deretter er det bare å arbeide seg nedover kysten etter prinsippet én bane om dagen. Skjønt, i Saunton bør du kanskje avse to dager; både East Course og mer berømte West Course fortjener å bli sjekket grundig ut.

I den grad du er opptatt av golfhistorie er Royal North Devon også noe for minneboken. Englands eldste linksbane, åpnet i 1864 er også kjent som Westward Ho!, etter landsbyen den ligger i. Denne banen gir deg gåsehud dersom du har noen golfhistoriske gener vandrende løst i kroppen.

Når du så kommer til Cornwall og Church Course, James Braid-banen i St Enodoc, og deretter sør til naboen Trevose, garanterer vi at det bare er én ting som står i hodet på deg: Spille de samme banene nordover kysten igjen!

Les mer: Atlantic Links hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen ( 23. -26. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Club Car Championship at The Landings Golf & Athletic Club med Kristoffer Ventura ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.