Foto: NSG

Etter en lang og hektisk sesong på Classic TOUR, tidvis på baner av ymse kvalitet, ble de aller beste seniorspillere fra alle klasser samlet til NSG Landsfinale lørdag og søndag.

Sammenlagt resultat for disse to turneringene utgjorde den åttende, og siste tellende, runden for finalistene blant årets seniorgolfere.

Også i år ble det nervepirrende tett i toppen i alle de seks klasene. I klasse 1 hadde Tom Selmer skaffet seg 8 poengs ledelse før finalespillet i klasse 1.

I klasse 2 lå Erlend Wiik, Drøbak  GK, og Harald Grande, Grønmo GK, likt, seks poeng foran resten av feltet. Det var derfor litt av prestasjon da Jon Langsholt, Skjeberg GK, toget gjennom feltet, og tok seieren.

I klasse 3 hadde Lasse Delebekk, Skjeberg GK, solid ledelse på 8 poeng foran en gruppe med blant andre Eiliv Solheim, Kristiansund & Omegn GK, som holdt hodet kaldt og putteren varm. Solheim vant.

I klasse 4 fant vi den første kvinne, Signe Høstbjør, som helt klart var i stand til å hamle opp med herrene i klassen. Men som så ofte før; Erik Økseter, Asker GK, trakk det lengste strået. Kun 1 poeng skilte de tre.

Klasse 5 hadde også en kvinne i angrepsposisjon. Karin Aslaksrud, Moss & Rygge GK, lå kun 6 poeng bak Knut Andresen, Østmarka GK, som holdt unna og vant.

I 70+-klassen var det duket for en durabelig kamp, som Inge Storberg, Kongsvingers GK, gikk seirende ut av. Til tross for at han klarte å miste hele baggen ut i vannet på hull 17.

Seniorgolfere takket arrangørklubben

Alle vinnere uttrykte stor glede, og ikke minst stor takk, til Drøbak GK for en bane i storform. Det ble i det store og hele en verdig avslutning på årets Classic Tour, i strålende høstvær.

Gratulerer til alle vinnere, deltakere og medvirkende på og utenfor banen på denne historiske dagen da Tiger Woods vant sin første turnering etter nesten fem år.

23. september bør bli en dato det er verdt å huske også for alle som deltok i den i spennende puttekonkurransen Birdie 1 & Callaway Putting Challenge. Der ble det samlet inn 3900 kroner til Kreftsaken, der Øyvind Reinertsen, Miklagard GK, sikret seg  en rykende fersk Birdie 1 elektrisk golftralle.

 

Sammenlagtvinnere Classic Tour 2018

(best av 8 tellende turneringer)

Kl 1,(Hcp opp til 6,9) Tom Selmer, Losby GK, 327,5

Kl 2, (Hcp opp til 10,9) Jon Langsholt, Skjeberg GK, 181,25

Kl 3, (Hcp opp til 14,9) Eiliv Solheim, Kristiansund & Omegn GK, 178,5

Kl 4, (Hcp opp til 19,9) Erik Økseter, Asker GK, 174,5

Kl 5, (Hcp over 20), Knut Andresen, Østmarka GK, 169,5

Kl 7, (70+, uansett hcp), Inge Storberg, Kongsvingers GK, 161,5

Klassevinnere NSG Landsfinale

Kl 1,(Hcp opp til 6,9) Jannicke Nilsen Bakken, Oslo GK, 144

Kl 2, (Hcp opp til 10,9) Tommy Nilsen, Drøbak GK, 148

Kl 3, (Hcp opp til 14,9) Eiliv Solheim, Kristiansund & Omegn GK, 168

Kl 4, (Hcp opp til 19,9) Erik Økseter, Aske GK, 150 (netto)

Kl 5, (Hcp over 20), Arne A Bendiktsen, Soon GK, 153 (netto)

Kl 7, (70+, uansett hcp), Henning Evensen, Oslo GK, 144 (netto)

 

Se også: Resultater Classic Tour Landsfinale