Andreas Halvorsen Foto: Morten Rakke Photography

Det ble karrierebeste og delt andreplass for Andreas Halvorsen i hans nest siste PTLA-turnering for sesongen. Brady Schnell fra USA vant i omspill. SE VIDEO

Andreas Halvorsen møtte amerikanerne Brady Schnell og Matt Ryan i omspill i Open de Argentina etter at trioen endte på -8.

Schnell avgjorde med birdie på det første omspillshullet i Buenos Aires. Og sikret med det også plass i kommende sesongs Open Championship på Carnoustie i Skottland.

Larvik-spilleren hadde en avslutningsrunde på én under par, 69, med fem birdier, to bogeyer og én dobbeltbogey.

De to viktigste birdiene kom på hull 17 og 18, og sikret plassen i 20-åringens første omspill som profesjonell.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Andreplassen var verdt 127.000 kroner (15.400 dollar), og nesten doblet Halvorsens premiepenger på PGA Tour Latinoamerica i år til 271.000 kroner (32.796 dollar).

Det førte ham 20 plasseringer oppover til 30.-plass på Order of Merit.

Det gjenstår én tellende turnering av årets sesong: Tourfinalen 30 november til 3. desember. De fem beste på pengelisten rykker opp til Web.Com Tour. Mens plasseringene seks til ti gir plass i Web.Com Tours Q-School-finale.

Femteplassen går i øyeblikket ved 67.804 dollar, tiendeplassen ved 55.017 dollar.

Se også: Resultater fra Buenos Aires

Runde 3: Andreplass før siste runde i Argentina

Andreas Halvorsen blomstrer i Argentina, der han avanserte fem plasseringer på Moving day etter sin tre under par 67-runde for -7 totalt.

Det gir 20-åringen fra Larvik GK delt andreplass med med amerikaneren Matt Bryan. Brady Schnell, også han USA, har en solid fireslags ledelse på de to.

Lørdag hadde Halvorsen ni rake par på banens første ni hull. På de siste ni ble det birdie på hullene 10, 15 og 16, par på de øvrige.

Halvorsen har fjerdeplass fra Molino Cañuelas Championship i mars som karriere- og årsbeste, og har klart cutten i åtte av de tretten turneringene han har startet i på PTLA i år.

Han har spilt inn 143.000 kroner (17.396 dollar) hittil i sesongen, og ligger på 50.-plass på Order of Merit før turneringen i Argentina.

Runde 2: Halvorsen i toppen etter Hole in one i Argentina

Etter en åpningsrunde på par, 70, ble det fire under par, 66, for Andreas Halvorsen i den fjerde siste PTLA-turneringen for sesongen.

Høydepunktet for Larvik-spilleren i fredagens runde av Open de Argentina kom på banens hull 3, hans tolvte hull for dagen.

Med ballen rett i hullet på par-3 hullet var 20-åringen fra Larvik plutselig tre under for dagen etter å ha rundet sine første ni på par.

Da kortet var signert etter runden, stod det fire under par både for dagen og turneringen, og et sprang oppover resultatlisten fra delt 26.-plass til delt sjuendeplass.

Amerikaneren Tyson Alexander leder med to slag på -8.