10. desember 2023 21:59
Norges offisielle seriespill for klubblag går inn i sin femte sesong med over 70 lag på startstreken. Alle norske klubber bør stille med minst ett lag i Klubbserien, mener forbundet. Påmeldingsfristen er 8. mai.

— NGF Klubbserien oppsummerer essensen av Golf-Norges sportslig plan; helse, engasjement, klubbfølelse og sosial omgang, sier turneringskonsulent Thore Wilhelmsen i Norges Golfforbund.

Den erfarne turneringslederen har i alle år vært en primus motor for å gjøre turneringer mer sosiale, og fenge større grupper golfere, enn de treadisjonelle lørdags- eller midtuketurneringene ute i Golf-Norge.

—NGF Klubbserien er en turnering som til fulle lever opp til sitt motto Det viktige er å delta! fortsetter han. Finnes det noe morsommere enn å komme til en ny bane, spille en runde med hyggelige mennesker. Og attpåtil være invitert som gjest?

Nei, det gjør det ikke. Ikke i følge Keith Woods (55), oslospiller som har hatt plass på Oslo GKs 1.divisjonslag siden den aller første utgaven av NGF Klubbserien i 2012.

— Ja, jeg har vært med hele veien. Men i fjor ble jeg bare tatt ut til én av matchene, forteller Woods.

— Men jeg synes Klubbserien er veldig grei å være med på. Jeg får besøkt andre baner, jeg treffer spillere fra andre klubber, det å spille match er utrolig gøy, og det å representere klubben sin, ikke bare seg selv, er fantastisk morsomt, sier Woods.

— Og så er det jo en herlig, helt egen, følelse å sette den avgjørende putten, den som gjør at laget vinner kampen! legger han til.

 Finnes morsommere formater enn stableford

Thore-Wilhelmsen
Turneringsansvarlig Thore Wilhelmsen i Norges Golfforbund.

Wilhelmsen er hjertens enig med Woods. Som så mange andre synes han matchformatet er et kjærkomment avbrekk fra klubbgolfernes tradisjonelle poengspill; stableford.

— Det er viktig at norske golfere oppdager at det faktisk finnes andre, og morsommere, spilleformater enn stableford, sier Wilhelmsen.

Den erfarne turneringslederen oppfordrer golfklubbene å melde på lag så snart som mulig i Klubbserien, og sier det ser ut til å bli rift om plassene i år også.

Påmeldingsfristen er 8. mai, og målet er at 100 klubber melder på lag i begge divisjoner. Det er et realistisk mål, mener Wilhelmsen.

— Seks spillere er involvert på hvert lag per kamp, og det spilles fourball match i begge divisjonene. Og klubbene kan gjerne melde på flere lag i hver divisjon. Vi har sett en rekke eksempler på det i de fire foregående sesongene, og det er noe vi så absolutt hilser velkomment, fortsetter Wilhelmsen.

Last ned: Turneringsbestemmelser og informasjon

 Lagfølelse i en individuell idrett

— Et viktig tilleggsmoment er at det er artig å fremelske lagfølelse i en i utgangspunktet veldig individuell idrett, påpeker Woods. Og får umiddelbar støtte fra Wilhelmsen.

— De aller fleste andre idretter, og i alle fall alle ballidretter, har et seriespill der klubbene tar ut et lag som representere klubben. Normalen i golfen er at man skriver seg på en liste dersom man ønsker å spille en turnering. I Klubbserien blir du tatt ut av klubben din. Det er en stor forskjell! 

Enkel serie

Klubbserien spilles som enkel serie med fordeling mellom hjemme- og bortekamper. Det blir seks lag i puljene i hver divisjon, som gir fem kamper per lag.

Første serierunde er i slutten av mai, med siste serierunde i 18. september. 1. divisjon er primært for spillere med inntil 12 i handicap, 2. divisjon går fra 12,1 til 26.

— Og Klubbserien er en breddeturnering, ikke en eliteturnering. Det er viktig å få med seg, påpeker Wilhlemsen

Suksess i store golfland

Klubbserien skiller seg fra turneringer flest ved at det er et seriespill mellom klubbene. Og der spillerne tas ut av klubben, Dermed representerer de klubben på en helt annen måte enn om man bare skriver seg på en liste.

Erfaringene både fra Norge og fra utlandet viser at seriespill er en betydelig miljøfaktor, som er viktig for golfklubbene.

— Vi ser at Klubbserien bygger klubbfølelse, knytter medlemmene sammen og gir større troverdighet. Klubbserien har blt tatt veldig godt imot både av spillerne som deltok og av klubbene, avslutter Thore Wilhelmsen.


 

Slik spilles Klubbserien

  • NG logoDet spilles i to divisjoner: 1. divisjon (spillere med hcp 0 – 12) og 2.divisjon(spillere med hcp 12,1 – 26,0).
  • Klubblagene plasseres i geografiske puljer, og det spilles hjemme- og bortekamper.
  • Klubblagene spiller kamper mot hverandre.
  • Alle kampene er terminfestet med bane, dato og klokkeslett. Normalt spilles kampene på søndager kl. 14.00.
  • Spilleformen er Four-Ball matchspill med handicap (regel 30).
  • Man kan spille for hjemmeklubben sine lag i Klubbserien. Det er klubbene som stiller lag og klubbene som tar ut spillere til å representere sine ulike lag. Hver klubb kan stille flere lag i hver divisjon.

Meld på lag! Turneringsside NGF Klubbserien — påmeldingsfrist 8. mai.

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.