Til helgen arrangeres Golftinget i Kristiansand, der 53 klubber er stemmeberettiget. Det er en nedgang på 24 prosent fra forrige ting. Nedgangen bekymrer ikke bare golfpresidenten, men også flere av klubbene.
70-prosent-av-klubbene-uteblir-fra-tinget

LITEN INTERESSE: Det er bekymring i Golf-Norge over at over 70 prosent av golfklubbene uteblir fra Golftinget. Her Finn H. Andreassen fra det forrige tinget, i Bergen 2011. Der var 69 klubber stemmeberettiget. I Kristiansand til helgen er antallet redusert til 53.

70-prosent-av-klubbene-uteblir-fra-tinget

MYE Å VÆRE BEKYMRET OVER: Leder av Mørk Golfklubb, Åge Wedøe, er blant dem som mener NGF bør ta klubbenes likegyldighet enda mer på alvor.

— Det er bekymringsfullt at så få klubber stiller på Golftinget, medgir golfpresident Finn H. Andreassen.

At bare 53 klubber stiller med stemmeberettigede representanter, mot 69 ved forrige golfting i 2011, er en bekymring som deles av flere i Golf-Norge.

— Ja, det er et stort tankekors at majoriteten av klubbene velger bort golftinget, samstemmer Mørk-leder Åge Wedøe.

— Men det som burde bekymre golfforbundet enda mer er likegyldigheten fra de klubbene som faktisk er representert på tinget, fortsetter Wedøe.

Nesten ingen kommentarer

Fra klubbene har det omtrent ikke kommet inn forslag til tinget, og det har også vært svært få andre kommentarer til tingdokumentene fra klubbene.

— Klubbenes likegyldighet burde gjenspeiles i styrets beretning. Men i stedet ties det i hjel, tordner Mørk-lederen.

— Og det er overhodet ingen kritiske røster til det sportslige. Hva har vi fått igjen for de 10 millionene som har vært investert i elitesatsingen? spør Wedøe retorisk.

Golfpresidenten: «Vi har fått mye»

Finn H. Andreassen er ikke uten videre enig med Wedøe i at elitesatsingen de siste årene har vært bortkastet.

— Det sportslige er skuffende på herresiden, men på damesiden har vi en stjerne som lyser meget sterkt, repliserer Andreassen.

— Men Suzann Pettersen er ikke et NGF-produkt? Og det er jo resultatene av NGF-satsingen kritikken går på?

— Det er korrekt at Tutta har kommet seg opp og fram for egen maskin. Men det samarbeidet vi har innledet med henne er gull verdt for den videre elitesatsingen, svarer golfpresidenten.

Andreassen nevner i den forbindelse hvor viktig det er med alle dørene Pettersen aktivt er med og åpner for den øvrige norske golfeliten.

— Vi får ta del i hennes erfaringer, kunnskap og store nettverk. Dette gir et solid grunnlag for bedre resultater, det er jeg overbevist om, mener Andreassen.

Blir det Solheim Cup?

Selv om Finn H. Andreassen mener Solheim Cup vil gi norsk golf et enormt løft dersom vi får arrangementet i 2019, hevder han at han er helt prestisjeløs på hvilken behandling og utfall saken vil få på Golftinget.

Det er vanskelig å si hva tinget kommer til å mene om Solheim Cup. Noen klubber, som Mørk GK, har flagget at de er i mot. Men flertallet av klubbene har vært tause så langt.

— Vi vet det er delte meninger om Solheim Cup, og vi ønsker bare å få vite om flertallet av klubbene vil at vi skal arbeide videre med dette, sier Andreassen.

Virksomhetsplan, medieavtale og underskudd

Blant sakene tinget også skal ta stilling til, i tillegg til valg, står virksomhetsplanen sentralt.

Det hevdes fra flere at det er lite nytt i forhold til den tidligere virksomhetsplanen, og det etterlyses konkrete tiltak og planer for å gjøre situasjonen lettere for golfklubbene.

— Det mest bekymringsfulle er at bare ni av 183 klubber har levert kommentarer til virksomhetsplanen, sier Åge Wedøe, og mener kort svarfrist nok er en medvirkende årsak til så få tilbakespill.

Tinget må også ta stilling til et regnskap som vil vise et underskudd på 3 millioner kroner.

Styret vil også be tinget om fullmakt til å utarbeide en ny medieavtale til erstatning for avtalen med Sportmedia, som utløper ved årsskiftet.

Det står mellom to alternativer: Enten fortsette med en ekstern partner, som i dag, eller samle mediearbeidet i en egen virksomhet eid av NGF, etter samme modell som det svenske golfforbundet.

Sportmedia, som er en del av Amedia, har opsjon på å forlenge avtalen med fire år.

I tingdokumentene opplyses det at Sportmedia skriftlig har meddelt at de ikke er i stand til å videreføre eksisterende avtale.

Etter det Golferen.no kjenner til har Sportmedia så langt tapt et tosifret millionbeløp på Norsk Golf-avtalen.

Last ned pdf: Tingdokumentene til Golftinget 2013 (6,4 MB)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.