29. september 2023 13:15
Vennlige veddemål i golf har nærmest blitt en del av sporten. Det er ikke uvanlig at det blir satt noen kroner for at alle skal være på tå hev, eller bare for å gjøre runden litt mer interessant. Her er fire utrolige gambling-historier tatt rett fra golfbanen.

Hvis du synes noen av disse historiene er interessante og har lyst til å lage din egen utrolige gambling-historie bør du sjekke ut denne nettsiden og se på deres oversikt over deres beste betting sider. Se hvor du får best odds, og finn mange sider med bonuser, slik at du får mer for pengene når du begynner med sportsbetting.

Tilskuer mot proffer

Selv om dette ikke er den mest utrolige historien når det kommer til store summer, har den likevel sin sjarm. Under trening på Ryder Cup 2016 ertet den amerikanske tilskueren David Johnson på seg europeiske spillere for og hele tiden bomme på den samme putten. Spillerne hørte det, og ropte ham ut fra mengden for å bevise at han kunne klare putten selv.

Johnson sa at det ikke var noe problem, men spiller Justin Rose lovet ham likevel $100 hvis han klarte det. Amerikaneren satt putten på første forsøk foran flere tusen tilskuere og ble både $100 og en god historie rikere.

Mot oddsen

Før åpningsrunden av Open Championship i 1991 gikk Nick Price og instruktøren David Leadbetter for å sjekke oddsen på forskjellige spillerne. Tallet ved siden av Ian Baker-Finch sitt navn fikk begge til å stusse.

Nick Price hadde spilt mot Baker-Finch to uker tidligere i Oakmont, og han hadde vunnet enkelt. Likevel var det 33 til 1 i odds for at han skulle stikke av med seieren i The Open. “Det er altfor god odds til å ikke spill på,” sa Nick til David.

Begge endte med å sette totalt 100 pund på at Baker-Finch skulle stikke av med seieren eller bli topp 5. Han startet med fire birdier på de fem første hullene, og tok seieren. Både Nick og David stakk av med 4500 pund, omtrent 45 000 kroner.

Adam Scott, Fred Couples, Phil Ivey og 10 000 dollar

Scott spiller sjeldent om penger, men var en del av en minneverdig betting-historie noen år tilbake med både Fred Couples og den profesjonelle pokerspilleren Phil Ivey involvert.

De startet med et lite veddemål, noe Ivey ikke var veldig fornøyd med. Fred og Adam spilte godt under sitt toppnivå de første fem hullene, og Ivey sa:

— Jeg kom ikke hit for å se dere spille sånn, jeg vedder på at dere ikke klarer 10 birdies mellom dere på resten av runden.

For å gjøre det ekstra spennende satt Ivey $5000 på spill.

Spillet tok seg fort opp, og på det 16. hullet trengte Fred og Adam bare tre birdies på de siste hullene for å stikke av med pengene. Det 16. hullet endte uten en birdie, men de hadde likevel to sjanser hver igjen.

De to siste hullene var definitivt overkommelige, og sjansene til Ivey så ikke gode ut. Så sa han: “Jeg vedder $5000 på at begge ikke klarer å treffe den greenen.”

Adam trodde nesten ikke det han hørte:

— Det var for godt til å være sant, han gir oss 5000 dollar for å treffe greenen på et 140-yard hull.

De godtok spillet og Fred var førstemann ut. Han tenkte nok altfor mye på det siste veddemålet, for da han skulle slå – slo han ballen rett i bunkeren. De tapte det siste veddemålet, og de var bare et feilslag fra å tape det første også. Adam traff greenen, men klarte likevel bare par.

Både Adam og Fred slå birdies på det siste hullet, men var fortsatt én birdie unna å vinne veddemålet. Derfor var det bare å finne frem hver sin sjekkbok og hoste opp $10 000 til pokerspilleren.

Phil Mickelson lurer Nick Watney

Mickelson er kjent for å være en ivrig gambler. I 2010 ble Watney med Mickelson og Dustin Johnson på en trening hvor han godtok et veddemål verdt 1000 dollar som han endte opp med å tape.

ESPN The Magazine forteller:

— På den 18. greenen telte Watney opp 1000 dollar og rakte de ut til Mickelson. Mickelson tok pengene, så fort på de, og ga de rett tilbake. ‘Dette er Storbritannia, jeg trenger pund.’ Watney stirret på han og håpet det var en spøk, men det var det ikke. Han måtte derfor betale Mickelson 1700 dollar på grunn av dårlig kurs. ‘De har spurt meg om å spille igjen,’ sier Watney med et lite smil om munnen. ‘Og nå sier jeg bare ‘f— deg’ og går bort.

Har du noen morsomme betting-historier fra golfbanen?

Kommentarer