29. september 2023 13:28

Foto: Pixabay / szfphy

Drømmer du om å kunne spille golf i din egen stue, eller reise til et fremmed sted uten å måtte forlate stuen din? - Da er VR-briller noe for deg.

Det er mange ulike typer briller på markedet, men med Oculus Rift kan du befinne deg hvor som helst mens du spiller VR-golf.  Er du en av de som aldri har prøvd golf, men tenker at du kan kanskje like det, da kan du prøve det ut med disse brillene. Her er det bare å gå rett til golfbanen og begynne å spille.

Få flere med på laget

Golf er ikke en sport hvor man befinner seg med unge mennesker, og det har vært et problem å rekruttere de unge innen denne sporten – men med VR er dette også en måte å kunne få flere unge med på laget. Å bruke VR-brillene får sporten til å virke ung, og du vet aldri hvem som blir mer interessert bare etter å ha spilt noen hull med brillene på.

VR eller virtual reality betyr rett og slett en virtuell realitet og det er det du beveger deg innom. Når du har på deg brillene vil du se og høre ting som om de er rundt deg. Spiller du VR- Golf vil du blant annet kunne øve deg på slagene dine, gå fra hull til hull eller rett og slett kunne utforske området. Du er sjefen for din egne virtuelle realitet. Det er også noen som kan prøves i vennegjengen og er en kul måte å få opp partyfaktoren.

Stadig flere

Det er ikke bare innenfor golf du ser at VR begynner å bli populært, VR har sakte men sikkert bevegd seg innen ulike plattformer. Ulike næringer er stadig med på utviklingen, og til og med spillselskap som PokerStars gjør det mulig for deg å være på kasinoet og samhandle med andre uten å forlate din egen stue eller eiendom.

Slik som Nordbohus gir deg mulighet til å ta et skritt i din fremtidige bolig for å bestemme hvilken husmodell du vil ha.  Her får du se hvordan ditt fremtidige hus kan se ut, og du får også bestemme hva du ikke vil ha eller liker.  Før måtte du bla i brosjyrer for å finne ut hva du ville ha, nå kan du vandre i huset ditt som om det skulle være ferdig.

VR er populært

VR er også nyttig for arkitekter og designere som ønsker å se visuelt mer av hva de skaper siden kundene ofte ikke vet hva designeren tenker eller ikke vet hvordan sluttresultatet kommer til å se ut. Kundene vil da være med på hele prosessen og kan fortelle arkitekten eller designeren dersom det er noe de vil ha forandret på.

Da vil ikke designeren eller arkitekten måtte starte helt på nytt om det skulle være noe helt annet som kunden vil ha. Den kan også brukes dersom du ønsker å reise til et annet land uten å forlate huset ditt. Reisenæringen har og tatt i bruk VR-briller ved at de lar mennesker sjekke ut reisemålet før de bestiller reisen, slik at de vet om stedet er for dem. Det er så mange alternativer der ute for hvordan du kan bruker VR og implementere det innen forskjellige produkter.

Visuelt

Vi er mennesker som lever i en tid er alt skal være visuelt og stemmestyrt, så det skulle bare mangle at vi vil ha ting som er interaktive, og som vi kan holde aktivt på med. Hvor morsomt er det ikke å kunne tilbringe litt tid fra den travle hverdagen med å ta på deg noen briller og spille et spill med noen på den andre siden av kloden eller drømme deg vekk i brillene ved å se nye steder i verden rett fra stuen.

Verden har blitt mindre ikke bare på grunn av sosial medier, men fordi teknologien utvikles og steder som før virket langt borte i fra er nå nærme.

Kommentarer