OrkideEkspressen_Golferen_140x150_2014 copy.jpg - .

Balltilpasning:

Du spiller med feil golfball!

Golfspillere flest vet ingenting om golfballer, og de aller fleste spiller med en ball som er feil for dem. Det kan du tape 20 meter på.
  • Publisert: 6. jun 2012
  • Sist oppdatert: 6. jun 2012
TESTTEAMET: Ser du en av disse gutta med et avansert apparat på en drivingrange, så benytt sjansen til å sjekke om du har riktig ball. Fra venstre Simon Flemström,  Erik Mattson og Fredrik Lind.
Fitting er et av disse ordene som er blitt allemannseie innen golfen de siste årene.

Du kan nesten ikke få kjøpt et golfsett rett ut av hylla lenger.

Alt skal individuelt tilpasses, virker det som. I alle fall når vi snakker om de ledende merkene.

Også baller bør tilpasses

I proshopen er det lett å plukke med seg en trepakning av et kjent ballmerke bare fordi det er kjent.

Eller kanskje bare fordi ballene var på tilbud og billig.

Men det er kanskje ikke så lurt. I alle fall om vi skal tro distributøren av Bridgestone golfballer, Chrisco Golf AS.

Tror du for eksempel at en tourball er noe for deg, så må du ha en svinghastighet på over 105 mph (miles per hour). Det har bare 23 prosent av golferne.

Eneste som tester mot alle

Det er flere av leverandørene som lar deg teste golfballer.

Men det er bare Bridgestone som lar deg forsøke alle ballene på markedet i samme test.

— Det er en svært overbevisende produktdemonstrasjon, der cirka 70 prosent opplever at en Bridgestone-ball er den som passer best.

Mannen bak disse ordene, Erik Mattson, utgjør sammen med Fredrik Lind og Simon Flemström teamet som reiser Norge land og strand rundt og tilbyr golferne balltilpasning.

Eller ballfitting, som det etter hvert er blitt hetende på ikke altfor godt norsk.

Men funker det?

Prinsippet med Bridgestones balltilpasning er at du først slår - med din egen driver - den balltypen du vanligvis spiller med.

En avansert lasermåler og tre høyhastighetskameraer, som tar 1000 bilder i sekundet, måler så svinghastighet, ballhastighet, ballens utgangsvinkel, backspin, sideskru og slagets totale lengde.

Basert på disse verdiene kan testoperatøren både se hva som bør være optimale verdier for deg samt hvilken Bridgestone-ball som har egenskaper som matcher dine verdier best.

Deretter slår du et tilsvarende antall slag med den anbefalte Bridgestone-ballen. Etterpå sammenlignes resultatene, og 7 av 10 vil altså oppleve at Bridgestones ball passer bedre enn den han eller hun vanligvis bruker.

Syretesten

Selv om undertegnede langt fra skal påstå å være ekspert, så vet jeg nok mer om produktområdet enn de fleste etter å ha jobbet med golfballer i 21 år.

Mange års erfaring gir imidlertid også grobunn for en viss (sunn?) skepsis når produkter eller metoder hevdes å være unike.

Jeg hadde derfor forberedt meg godt før testen. I tillegg til å prøve den ballen jeg vanligvis sverger til, uttrykte jeg også ønske om å  teste to andre ballmodeller som hadde overrasket meg.

Ingen av disse var fra Bridgestone.

Etter å ha målt min vanlige ball mot en Bridgestone-modell var det helt klart at min vanlige ball ikke var den jeg burde spille med, Bridgestone-ballen var overlegen på alle områder som er viktig for mitt spill.

Men hva så med de to andre ballene jeg hadde valgt ut til å teste? Den ene, en ny og kostbar modell fra et annet kjent merke, var like bra som Bridgestone-ballen.

Men den var ikke vesentlig bedre. Og veldig mye dyrere.

Den tredje ballen, en rimeligere ball som hadde overrasket da jeg forsøkte den på bane, var god på en del områder, men falt fullstendig gjennom når det gjaldt spinnegenskapene.

Hvilke baller det dreier seg om? Nei, det har det ingen hensikt å fortelle. Det er som bra for meg, er kanskje ikke bra for deg. Og omvendt.

Det er jo nettopp derfor man skal teste, ikke sant?

Les også: Bridgestone balltilpasning


WiPlog

Relaterte artikler

Dette hadde Paul Casey i bagen

Tilbake i vinnersirkelen som far:

Dette hadde Paul Casey i bagen

Etter en slapp sesong hittil, og et drøyt år siden forrige seier, gikk nybakt far Paul Casey til topps med banerekord i KLM Open. Vi har sett på hva han har i bagen. Les mer »
.
Nike varsler jernkøllerevolusjon

Kommer i januar:

Nike varsler jernkøllerevolusjon

Nike Golf viste mandag fram en ny serie jernkøller, Vapor Iron Franchise, som kommer i tre utgaver, og som selskapet hevder setter jernkøller i et helt nytt lys.Les mer »
.
Se Ian Poulters Arsenal-stunt

Før Premier League-starten:

Se Ian Poulters Arsenal-stunt

Cobra Puma Golf har lansert en egen Arsenal-kolleksjon, som spenner fra køller til accessoirer. Til det fikk de hjelp av Ian Poulter. SE VIDEO.Les mer »
.
Dette hadde Cabrera i bagen

Vant Greenbrier Classic:

Dette hadde Cabrera i bagen

Argentineren Angel Cabrera avsluttet Greenbrier Classic i West Virginia med to 64-runder, og vant med to slag over George McNeill. Vi tok en titt i bagen hans.Les mer »
.
Dette hadde Justin Rose i bagen

Tok sin sjette PGA-seier:

Dette hadde Justin Rose i bagen

Justin Rose gikk til topps i Quicken Loans National-turneringen. Det var den britiske stjernens sjette seier på PGA Tour, og hans femtende seier totalt som profesjonell. Se hva han hadde i bagen.Les mer »
.
Dette hadde Seung-Yul Noh i bagen

Vant sin første PGA-seier:

Dette hadde Seung-Yul Noh i bagen

22 år gamle Seung-Yul Noh tok sin første seier på PGA Tour da han cruiset inn til førsteplassen i Zurich Classic of New Orleans. Her ser du hva han haddde i bagen. SE VIDEO.Les mer »
.

Mest lest siste døgn


Siste nytt

Snart Ryder Cup:

Fem morsomme grunner til å spille golf i Skottland

Fredag 26. september starter Ryder Cup på Gleneagles nord for Edinburgh. En lokal gjeng har laget en annerledes video om hvorfor du bør spille golf i Skottland. SE VIDEO. Les mer »

Ecco-sluttspillet:

Bertheussen fortsetter å imponere

Eccotourens sluttspill starter denne uken med Kitchen Joy Championship, der Elias Bertheussen har tatt føringen etter en bogeyfri sju under par 65-runde. Les mer »

Harmon neppe ny Tiger-trener:

Davis Love lanseres som Tigers neste trener

Tiger Woods er på jakt etter ny svingtrener. Like etter at han misset cutten i PGA Championship fortalte Woods at han ikke lenger vil arbeide med Sean Foley. Davis Love III lanseres som kandidat Les mer »

Se hele listen:

50 nordmenn spiller collegegolf i USA

Den amerikanske college-sesongen er i gang med rundt 50 norske collegespillere, noenlunde likelig fordelt mellom kjønnene. Golferen.no gir deg den komplette oversikten over hvem som spiller hvor. Les mer »

Golferen.no

Siste nyheter
Magasin
Reisenytt
Utstyrsnytt
Instruksjon
Klubbnytt
Baner i Norge
Golfmarked

Golferen nyhetsbrev

[wipajax: name=form2mail symid=newsletter]

RSS-strømmer:

(Hva er RSS? … fra Wikipedia)
Nyheter
Magasin
Reise
Instruksjon
Utstyr
Klubbnytt
Har du hørt…?

Golferen-boks på din side

Enkel Golferen-boks
Detaljert Golferen-boks
Bred Golferen-boks

Golferen.no

Papaya Media
Papaya design & marketing AS
Kruses gate 11
0263 Oslo

Redaksjonen

+47 920 25 820
tips@golferen.no

Marked

Margaret Kallevig
+47 907 58 101
margaret@papaya.no

Annonser

Jarle Hegge
+47 917 98 690
jarle@papaya.no

Annonseinformasjon


Golferen.no er medlem av:

Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Jarle Hegge | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no


Golferen.no utgis av Papaya Media, en avdeling i Papaya design & marketing AS
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. 2004–2014 © Papaya design & marketing
Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten, Redaktørplakaten og Tekstreklameplakaten

.