Voss GK legger ned hundretusener på drenering

Voss

KLUBB MED GODE RABATTER: Voss Golfbaner regner med at halve kostnaden til ny drenering dekkes av rabatter og dugnadsinnsats. Foto: Voss Golf

Voss Golfklubb skal legge ned 875 meter med dreneringsrør, og bruke 170 maskintimer, på å drenere. To hull tas i høst, til våren fortsetter arbeidet på flere av banens ni hull.

—  Etter et par våte sesonger så har vi prioritert å bruke ganske mye penger på et omfattende dreneringsarbeid av banen, skriver daglig leder i Voss Golfbaner, Helge Vatne, i en e-post til redaksjonen.

— I  høst har vi besluttet å sette i gang arbeid på de to hullene som har størst behov for utbedring, og de to står for cirka halve kostnaden, fortsetter han.

Vatne forteller at arbeidet med drenering på resten av banen er planlagt satt i gang til våren. Forutsatt at årsresultatet for 2017 blir blir slik de håper.

Voss-klubb med gode rabatter

Tidligere har Voss Golfbaner for det meste drevet småjobbing med dreneringen på
dugnadsbasis og av greenkeeperene, forteller Vatne.

— Men for å være effektive har vi nå leid inn maskiner og folk, med god støtte av lokale sponsorer, og kombinerer det med dugnadsinnsats til å bistå.

Voss

NESTEN EN KILOMETER RØR: Voss GK skal legge ned 875 meter med dreneringsrør. Arbeidet er godt i gang på to av hullene. Foto: Voss Golf

Anlegget har sagt ja til et kostnadsoverslag på 125.000 kroner, pluss moms, for arbeid som klubben leier inn. Det inkluderer maskiner og materiell som må til for å legge nesten en kilometer med dreneringsrør.

Det er anslått at det vil gå med 170 maskintimer. Totalbudsjettet inkluderer en god rabatt på maskinarbeidet fra entreprenøren, som er medlem i klubben.

— Vi har en pensjonert ingeniør fra NCC som medlem, som har besiktiget og
spesifisert hele arbeidet. I tillegg til de to som er leid inn til å utføre arbeidet, så er vår greenkeeper og to-tre medlemmer på dugnad med til enhver tid.

Vatne regner derfor med at uten dugnadsinnsatsen og rabattene klubben har fått, så ville kostnadene være minst det doble av det de nå betaler for en svært påkrevd utbedring.

Anlegget hadde allerede før det pågående dreneringsprosjektetet et omfattende nett av dreneringsrør over hele banen. Det har gjort at Voss-banen har greid seg veldig bra i forhold til de fleste andre baner, som har vært gjennom en svært våt Vestlands-sommer.

— Men hvis vi skal utmerke oss som en veldig god bane, som folk har lyst til
å reise fra Bergen og andre befolkningstette områder for å besøke, så har vi bestemt oss for å prioritere å bruke det vi har av midler på å gjøre banen enda bedre, avslutter daglig leder Helge Vatne.

Se også: Klubbens hjemmeside

Voss

VAKKER NIHULLSBANE: Voss-banen ligger vakkert til ved Lønavatnet nord for Voss sentrum. Foto: Voss Golf

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  European Tour: NBO Oman Open (15. – 18. februar)
  PGA Tour: Genesis Open (15. – 18. februar)
  Nordic League: Mediter Real Estate Masters  med 15 nordmenn (13. – 15. februar)
  Nordic League: PGA Catalunya Resort Championship  med 15 nordmenn (18. – 20. februar)
  Evolve Pro Tour: El Valle Open  med Eirik Tage Johansen, Kristian Harstad  og Dennis Grønbekk (13. – 15. februar)
  LPGA: ISPS Handa Women’s Australian Open  med Marianne Skarpnord (15. – 18. februar)
  College: NorthropGumman Regional Challenge  med Sandra Nordås (11. – 13. februar)
  College: Lady Puerto Rico Classic  med Dorthea Forbrigd og Karoline Stormo (11. – 13. februar)
  Junior: Portuguese International Amateur Championship  med Bård Skogen, Markus Braadlie og Mikkel Antonsen (14. – 17. februar)

 • Golfbox


  Hjelp? | Glemt passord?
 • Youtube

 • Cxense Display
 • Golferen.no

  Papaya Media

  Papaya design & marketing AS

  Oscars gate 30

  0352 Oslo

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Marked

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Annonser

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Annonseinformasjon

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.