Tonje Daffinrud ventet helt til siste dag med å gjøre et skikkelig klyv i ISPS Handa Australian Open. Vestfold-spilleren avanserte 17 plasser oppover etter sterke fem under par, 67.

Dermed sikret Vestfold-spillerens karrierens beste plassering på LPGA med sin delte 27.-plass i årets utgave av Australian Open.

En plassering og turnering hun er svært fornøyd med, avslører hun på sin Facebook-profil:

— Det er bare store smil etter å ha avsluttet med 67 (-5) idag i  ISPS Handa Australian Open.Opprømt over å ha klart meg gjennom mandags-kvaliken, over å ha klart min første cut på LPGA Tour og endte i Topp t30. Spillet kjennes godt, og jeg er klar for Bonville neste uke!

Bonville, som Tonje refererer til, er også en turnering i Australia. Men denne gangen som samarbeid mellom den australske touren og damenes europatour. Og som spilles på banen til Bonville Golf Resort nord for Sydney på den australske østkysten.

Her får Tonje selskap av Marianne Skarpnord, Celine Borge og Karoline Lund.

Australian Open

Australian Open ble vunnet av amerikanske  Nelly Korda på -17, to slag foran Jin Young Ko. Som igjen var tre slag foran Wei-Ling Hsu fra KIna.

Se også: Resultater fra Australia

Runde 3: Lite bevegelse for Tonje

Tonje Daffinrud fikk ikke så mye ut av «moving day» i ISPS Handa Australian Open. Vestfold-spilleren startet dagen på delt 48.-plass, og rykket fire plasser oppover etter én under par, 71.

Nelly Korda fra USA utnyttet lørdagen til å gjøre et solid rykk i Adelaide med fem under par, 67, som gir -12 før siste runde.  Haru Nomura fra Japan følger nærmest på -9, med tre spillere på tredjeplass ett slag bak der igjen.

Madelene Sagström fra Sverige, som var i delt ledelse halvveis, er beste skandinav på delt 13.-plass med -5. Tonje starter sin finalerunde klokken 23.50 norsk tid lørdag kveld.

Runde 2: Tonje videre, Marianne ut

Tonje Daffinrud kan belage seg på å spille alle de fire rundene i ISPS Handa Australian Open etter sin én over par-runde. Marianne Skarpnord fikk tidlig helg også etter én over par.

For Tonje Daffinrud blir det en opptur å ha gått videre  i Australian Open etter misset cut forrige uke.

Vestfoldspilleren startet og avsluttet dagen på samme plassering. Nemlig delt 48.-plass, og med scoren +1, ett slag foran det som til slutt ble grensen for cutten.

Samtidig er avstanden framover blitt større etter runde 2 enn det var etter runde. Til Topp 20 har hun nå fire slag, mot to torsdag. Og hun har fem slag opp til Topp 10.

I teten er det blitt en duell mellom svenske Madeleine Sagström og kinesiske Wien-Ling Hsu. Duoen har tre slag ned til tre spillere: Nelly Korda fra USA, Haru Nomura fra Japan og Hannah Green fra Australia.

Tonje starter sin tredjerunde klokken 23.00 norsk tid fredag kveld.

For Marianne Skarpnord blir det en frihelg etter to flotte turneringer på rad med en seier og en ellevteplass. Hennes scorekort inneholdt én mer av birdie og bogey enn Tonjes. Som ga +4 totalt, og misset cut med tre slag.

Runde 1: Tonje beste norske i åpningen

Det ble ingen kjempesuksess for Tonje Daffinrud og Marianne Skarpnord første dag av ISPS Handa Australian Open i Grange i staten Victoria. Tonje er beste norske på delt 48.-plass.

Vestfoldspilleren åpnet på par etter én hver av birdie og bogey i Australian Open, som er en del av  LPGA-tourens program.

48.-plassen er bare to slag fra Topp 20 og fire slag fra Topp 10, så det er fortsatt massevis av muligheter for avansement.

Marianne Skarpnord åpnet med tre slag mer etter én birdie og fire bogeyer. Som gir Moss & Rygge-spilleren delt 96.-plass.

Engelske Jodi Ewart Shadoff og kinesiske Wien-Ling Hsu deler teten på -7, to slag foran svenske Madeleine Sagström, Bronte Law fra England og den evigunge hjemmestjernen Karrie Webb.

Før turneringen: Tonje til Australian Open etter playoff-seier

En lykkelig Tonje Daffinrud sikret den ene av tre ekstraplasser til ISPS Handa Australian Open etter 11,5 times kvalikmaraton, med omspill. «Men det var verdt det», sier hun.

Det måtte altså playoff til, mot Karoline Lund, før Tonje Daffinrud kunne sikre seg plass på første tee torsdag på The Grange Golf Club i Grange nær Adelaide, der ISPS Handa Australian Open spilles fram til søndag.

— I dag har jeg spilt 37 hull og vært ute på banen i 11,5 time. Men det var verdt det fordi jeg kom meg inn i  ISPS Handa Australian Open. Jeg sikret én av tre ledige plasser etter å ha gått på 70, -2, og vant den siste plassen i playoff. Dette blir min andre LPGA-turnering på to uker, jeg kan ikke vente! utbryter hun på sin Facebook-profil

Dermed blir det to norske i feltet i det åpne australske mesterskapet ved Marianne Skarpnord fra Moss & Rygge GK og Tonje Daffinrud fra Vestfold GK.