Espen Kofstad slo fire baller fra siste utslag under første runde av europaturneringen Afrasia Bank Mauritius Open at Anahita, og hullet ut på ti slag. Her forteller han hva som skjedde.

Etter ett år med skade spilte Espen Kofstad sin første turnering på europatouren. Åpningsrunden av Mauritius Open endte i noe som ligner filmklassikeren Tin Cup for Oslo-spilleren etter fire slag fra utslaget, og ti slag totalt på det 18.-hullet.

På sin Facebook-profil forteller Kofstad, som på det tidspunktet var fire over par, hva som egentlig skjedde:

— For å klargjøre hva som skjedde på det 18. hullet i dag:  Jeg kjente en rykning ryggen på det 17., og kunne enkelt ha slått en hybrid på hull 18 bare for å gjøre par. Det var mye viktigere å ta fram driveren og gi det et forsøk for å vise for meg selv at det ikke kommer til å gjøre vondt selv om det føles som om det vil.  Den fjerde ballen fra tee var god som gull, og mentalt var det veldig viktig. Veien tilbake har akkurat begynt, og bare det å være her er et stort seg i riktig retning.

Med +9 etter én birdie, tre bogeyer og én dobbelbogey i tillegg til fempelbpgey på hull 18, liå Kofstad på 154.-plass etter første runde.

Sett det på video? Den berømte hendelsen i Tin Cup

Den andre runden ble også litt humpete. Kostad kom inn på fire over, 76, etter seks bogeyer, én dobbelbogey to birdier og én eagle, som kom på torsdagens katastrofehull. Med +13 endte Oslo-spilleren på delt 149.-plass, 15 slag bak cutgrensen.

Også exit for Krogh

Heller ikke for feltets andre nordmann, Kristian Krogh, ble Mauritius-turneringen noen stor opplevelse. Drammen-spilleren deltok i sin første europaturnering etter Q-School tidligere i november.

Han åpnet med en runde på fem over par, 77, etter tre birdier, to bogeyer og tre dobbelbogeyer. Fredag fulgte han opp med fem bogeyer, én trippelbogey og fire birdier. 77-76 ga +9, som  plasserte Krogh på delt 144.-plass.

Turneringen ble vunnet av amerikaneren Kurt Kitayama på -20, to slag foran Matthieu Pavon fra Frankrike og inderen S Chikkarangappa.

Se også: Resultater fra Mauritius