Eirik Tage Johansen stod for dagens beste runde i Ras Al Khaimah Challenge Tour Grand Final. Sju under par, 65 tok siddisen til tiendeplass i turneringen og til 24.-plass sammenlagt.

Den delte tiendeplassen i challenge-finalen var verdt 11.500 euro (110.000 kroner), og tok Eirik Tage Johansen til totalt 77.053 euro (735.000 kroner) innspilt for sesongen.

Det rakk til 24.-plass på pengelisten Road to Ras al Khaimah, og var drøye 17.000 euro for lite til å sende Tage til Topp 15. Som ville gitt han få direkte opprykk til europatouren igjen etter sju sesongers fravær.

Dermed må Tage forsøke den alternative ruten opp en divisjon: Via europatourens Q-School, der finalesteget spilles på Lumine Golf Club i spanske Tarragona fra 10. til 15. november.

Dit må også Kristian Krogh, som avsluttet med to over par, 74, og endte på delt 37.-plass med +4. På sammenlagtlisten endte Drammen-spilleren på 39.-plass med 56.688 euro (541.000 kroner).

I Q-School-finalen kan Johansen og Krogh får følge av inntil fem landsmenn, som i disse dager spiller det andre kvalifiserings-steget i Spania.

challenge-finalen

Dansk sammenlagtvinner

Finaleturneringen ble vunnet av spanjolen Adri Arnaus på -17, ett slag foran franskmannen Victor Perez. Duoen ble også nummer to og tre på sammenlagtlisten, som ble vunnet av danske Joachim B. Hansen med 222.320 euro.

Verdt å merke seg er det også at to finner, Kalle Sammoja på fjerde- og Kim Koivu på åttendeplass, rykker opp til europatouren. Det betyr at de finske bjørnene får fire spillere på euopatouren 2019, som er ny rekord for våre blå-hvite naboer,

For oss golf-lillebrødre er det bare å bøye oss pent og si «onnittelut» til våre finske venner …

Se også: Resultater fra Emiratene

Runde 3: Fortsatt beskjedne nordmenn

Verken Eirik Tage Johansen eller Kristian Krogh har klart å blande seg inn i toppkampen halvveis i challengetourens finale. De to ligger solid plassert på nederste halvdel av resultatlisten.

Challenge-finalen gjøres opp blant de 45 bestepengelisten Road to Ras al Khaimah, der Eirik Tage Johansen har -1 som vår bestemann på 29.-plass. Mens Kristian Krogh er delt 36 med +2 før siste runde av Ras Al Khaimah Challenge Tour Grand Final.

I tredje  runde fredag hadde Eirik Tage Johansen  fire birdier og tre bogeyer på kortet, og han har rundene 73-71-71.

Kristian Krogh hadde også en 71-runde fredag seks birdier og fem bogeyer.

Må de norske vinne challenge-finalen for å rykke opp?

Vinneren av finalen mottar 72.000 euro mens nummer to får 47.000 euro. Begge de norske har muligheten til å bli Topp 15, og dermed sikre seg europatour-kortet for 2019.

Men med bare de 45 beste på rankingen på startstreken, vil det bli store endringer på den endelige sammenlagtlisten uansett hvordan resultatene fordeler seg. Etter det vi kan se har både Krogh og Tage muligheten til å ta seg til europatouren dersom de ender på andreplass. Mens seier vil garantere Topp 15.